Ракетний удар

Сто перший день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

22:58

22:37 За добу на сході України військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили: 3 танка, 4 артилерійські системи, 11 бойових броньованих машин, 26 одиниць автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили бойовий гелікоптер К-52, та 2 безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

21:51 Мер Лиману Олександр Журавльов повідомив, що міста більше не існує, рашисти стерли його з лиця землі.

21:34 Перша ракетка світу Іга Свьонтек підтримала Україну після перемоги на Ролан Гаррос.

21:05 Міністр оборони Олексій Резніков зробив оптимістичний прогноз, що війну «реально завершити цього року».

21:01

20:38 До 10 років знадобиться на повне розмінування української землі, де тривали чи тривають бойові дії. Зараз замінованими залишаються близько 300 тис. кв. км українських земель.

19:57 На Донбасі українські воїни збили черговий російський вертоліт.

 
ЗСУ збили ворожий вертоліт

Ще один ворожий вертоліт знайшов останній пристанок на Донбасі! Вірте в наших воїнів! Вірте в ЗСУ! Разом до перемоги! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Posted by Оперативне командування "Північ" / Operational Command “North” on Saturday, June 4, 2022

19:09 Оперативна інформація Генштабу ЗСУ.

  • Рашисти завдали 4 ракетні удари “Точкою-У” по районах міст Бахмут, Краматорськ, Костянтинівка та Лисичанськ. Також атакували Слов’янськ та Соледар.
  • Ворог застосував артилерію проти Святогірська, Стародубівки та Миколаївки.
  • Продовжуються бої за встановлення повного контролю над Сєверодонецьком.
  • На Сєверодонецькому напрямку противник обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони: Сєверодонецька, Лисичанська, Устинівки та Тошківки. Авіаційні удари вертольотами Ка-52 неподалік Гірського, Яковлівки і Мирної Долини, та літаками Су-25 - по району населеного пункту Устинівка.
  • На Бахмутському напрямку ворог застосовував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по районах Торецька, Нью-Йорка, Врубівки, Покровського.
  • Росіяни обстрілювали Микільське, Красногорівку, Веселе і Новоселівку. Ракетно-авіаційні ударів завдали по населеному пункту Курахове.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог застосовував реактивні системи залпового вогню по районах Гуляйполя, Оріхова і Зеленого Гаю. Авіаційний удар літаками Су-25 завдано по населеному пункту Кам’янське.

18:56 В «Укрпошті» анонсували останній день продажу марок «Русскій воєнний корабль… всьо!».

18:35 НАТО проведе масштабні навчання у Балтійському морі. З 5 по 17 червня у навчаннях Baltops 22 будуть задіяні сили з 14 країн альянсу, а також Швеції та Фінляндії.

17:59 В Україні відкрили понад 20 кримінальних проваджень щодо примусового вивезення людей з окупованих росією територій. Про це заявила Ірина Венедіктова, генпрокурор України.

17:27 Стало відомо, що Україна та росія провели обмін тілами загиблих військових за формулою «160 на 160».

17:19

17:03 Влада Брянської області росії заявила про обстріл з української сторони. Губернатор Олександр Богомаз заявив, що з української сторони обстріляно село Случівськ Погарського району. «Внаслідок влучення снарядів сталося загоряння двох будинків. Серед мешканців є один потерпілий — чоловік отримав легке уламкове поранення», — написав Богомаз.

16:58 Росіяни отримують відповідь українською при спробі оформити дозвіл на в'їзд в Мексику. Як і чому — читайте в новині Сhas News.

16:22 Швейцарія дозволила відправити до України військову техніку зі своїх комлектуючих.

15:37 На території так званої «ДНР» запрацював російський «Промсвязьбанк», що знаходиться під санкціями Заходу. Це перший російський банк у псевдореспубліці.

15:29 У Миколаєві у результаті чергового обстрілу російських загарбників загинуло троє людей.

14:30 Бійці повітряного командування «Південь» збили ворожий розвідувально-ударний безпілотник «Форпост». «Форпост» є найдорожчим безпілотним летальним апаратом, що перебуває на озброєнні РФ. Його вартість оцінюється в $7 млн.

14:10 Після звільнення від російських загарбників на Київщині ексгумовано понад 1,3 тис. тіл цивільних. Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Олена Матвєєва.

13:10 Російські окупанти вчергове обстріляли Святогірську Успенську лавру УПЦ МП, головну православну святиню Донбаса. Горить дерев'яна будівля Всіхсвятського скиту. 

Всіхсвятський скит

12:50 Росіяни кидають всі сили та резерви на захоплення Сєвєродонецька, українські захисники поступово відтісняють окупантів. Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай 

11:50 3 червня українські військові знищили 100 солдат, 9 танків, 13 БТР, 5 артилерійських систем, 1 крилату ракету та 5 безпілотників ворога. Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

11:40 Генерал-командувач Національної гвардії Каліфорнії Девід Болдуін закликав американських та інших західних чиновників розглянути можливість якомога скоріше передати Україні винищувачі. Про це пише POLITICO.

11:15 На Херсонщині поки не планується проводити референдум. Про це російському державному агентству «РИА Новости» заявив Кирило Стремоусов, так званий «заступник голови «військово-цивільної адміністрації» регіону», призначеної окупаційною владою.

10:10 Представники США, Євросоюзу та Великобританії останні кілька тижнів регулярно проводять зустрічі, на яких обговорюють план припинення війни в Україні шляхом переговорів, повідомляє CNN із посиланням на кілька джерел. Зокрема, за словами співрозмовників телеканалу, було обговорено план Італії.

10:05 «Після 4 ранку на території Сумщини працював ворожий літак. Чотири вибухи на території Сумського району», — повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький

10:00 За перші чотири місяці року російський Газпром скоротив транзит газу українською газотранспортною системою на 35,7% до 9 млрд кубів у річному вимірі. Про це голова Оператора газотранспортної системи України Сергій Макогон розповів в інтерв’ю «Укрінформу».

09:20 В розробці уставу «міжнародного трибуналу» для суду над полоненими бійцями з «Азову» приймуть участь росія, і так звані ЛНР, ДНР, Абхазія та Південна Осетія. Тобто, в цій пародії на суд не братиме участь жодна, визнана ООН держава. Про це повідомили в «РИА-новости».

09:00 Після визволення Київської області, поліція викрила 463 мародерів. Про це повідомили у Нацполіції України

08:00 Сьогодні зранку по території Одеської області завдано ракетного удару крилатою ракетою повітряного базування. Вражено територію сільськогосподарського підприємства, складські приміщення. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

07:45 3 червня, столичні патрульні на столичному проспекті Степана Бандери затримали диверсанта. Про це повідомляє патрульна поліція Києва. «Спілкуючись з патрульними, 36-річний керманич почав помітно нервувати, тому інспектори прийняли рішення провести поверхневу перевірку. Чоловік надав для огляду свій мобільний телефон, де охоронці порядку побачили багато фотографій військової техніки, вказівників населених пунктів, малюнків з координатами та позивними, а також ворожу пропаганду», — йдеться в повідомленні.

07:30 Депутати Одеської облради підтримали рішення про вилучення слова «російський» з назви «Одеській обласний академічний російський драматичний театр».

07:15 Російські військові продовжують штурмувати Сєвєродонецьк, попри те, що несуть втрати. Бої на вулицях міста тривають. Про це повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської обласної військової адміністрації.

07:00 Росіяни запустили чотири ракети з кримського напрямку. Всі чотири збили: одну над Одещиною, ще три над Миколаївщиною. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».