Сто тридцять восьмий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:50 володимир путін підписав указ, який спрощує порядок надання російського громадянства для всіх українців. В документі президент держави-окупанта окремо виділяє мешканців псевдоутворень на території Донецької та Луганської областей. Деталі — в новині Chas News.

17:40 Оперативна інформація Генштабу ЗСУ:

  • Основні зусилля противник зосереджує на встановленні остаточного контролю над Луганською областю, спробах оточення угруповання Сил оборони у Донецькій області, утриманні сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом та блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі.
  • Ворог обстріляв райони Карповичів та Миколаївки Чернігівської області.
  • Ворог завдав ударів із озброєння вертольотів Ка-52 неподалік Леб’яжого, Верхнього Салтова та Прудянки.
  • В напрямку Краснопілля наші воїни відбили черговий ворожий штурм та звели всі намагання окупантів просунутися нанівець.
  • Наші воїни змусили тікати ворога, коли той спробував наступати у напрямку Мар’їнки.
  • В акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до ракетних ударів противник продовжує утримувати два носії високоточної зброї з сумарним залпом до 16 крилатих ракет типу “Калібр”.
  • Сили оборони України завдають ворогу втрат на всіх напрямках де тривають бойові дії та готові до будь-яких змін оперативної обстановки.
  • В підрозділах російських окупаційних військ все частіше фіксуються випадки дезертирства та відкритої непокори командуванню.

17:59 Кількість загиблих внаслідок удару по Часовому Яру зросла до 31 людини.

17:38 До Верховної Ради подали законопроєкт, який пропонує покарання для бізнесу за роботу під час повітряної тривоги. Штрафи передбачаються від 17 до 51 тис. грн, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років. У разі повторного порушення або якщо воно спричинило загибель людей, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

17:15 Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з президентом рф володимиром путіним обговорив створення безпечних коридорів в Чорному морі для вивезення українського зерна.

16:56 На цей час на кордонах Сумської та Чернігівської областей з білоруссю формувань ударних груп ворога, які б могли здійснити наступ на Україну, не спостерігається. Про це інформує Державна прикордонна служба.

16:10 Кількість загиблих в результаті обстрілу житлового будинку в місті Часів Яр в Донецькій області збільшилася до 26. Тим часом рашисти хизуються, що завдали удар високоточною зброєю по націоналістах.

15:54 У тимчасово окупованому Великому Бурлуку Харківської області в результаті підриву автомобіля ліквідували призначеного російськими окупантами на посаду керівника Євгена Юнакова.

15:41 В ОК «Південь» розповіли детальну історію звільнення острова Зміїний. Читайте і дивіться — за посиланням.

15:01 На контрольованій Україною частині Донецької області заборонили торговлю алкогольними напоями та спиртовмісними речовинами.

14:10 За останні два тижні українські військові завдали ударів по 14 російських складах боєприпасів та військових баз на окупованих територіях України. Такі дані наводить BBC.

13:49 Щонайменше 7 тис. українських військових вважаються зниклими безвісти. Більшість з них, ймовірно, у полоні. Зниклими безвісти вважаються зокрема ті, хто досі не вийшов на зв’язок, але пізніше ці військові можуть потрапити у список на обмін, пояснив Олег Котенко, уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

«Є ЗСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ — це різні інституції. ЗСУ дає дані про дві тисячі зниклих військових. Наш колцентр має орієнтовно 7200 людей. Наприклад, полк «Азов» – це Нацгвардія і там також є безвісти зниклі. Вони не вийшли на звʼязок з рідними, коли вони вийшли з Азовсталі», – говорить Котенко.

13:17

13:00 Одеська область. Оновлення. Близько 11:30 з акваторії Чорного моря окупанти випустили 7 ракет з літаків Су-27, Су-30 та Су-35. Одна з ракет влучила у приватний будинок. Попередньо без жертв. Повідомив Кирило Тимошенко, заступник голови Офісу президента.

12:40 

11:45 Російські війська завдали ракетного удару по Одеській області. Випустили 4 ракети з літаків над окупованим Кримом. Одна з ракет влучила в будівлю. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється. Повідомив Кирило Тимошенко, заступник голови Офісу президента.

10:45 Кількість загиблих в результаті обстрілу житлового будинку в місті Часів Яр в Донецькій області збільшилася до 19.

10:08 

09:55 З-під завалів п’ятиповерхового будинку у місті Часів Яр Донецької області, зруйнованого ворожою ракетою дістали тіла 18 осіб, ще шість людей вдалося врятувати. Про це повідомляє управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області. 

09:13 На ранок 11 липня українські воїни ліквідували 37,4 тис.окупантів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

08:45 Лауреат Нобелівської премії миру, експрезидент Польщі Лех Валенса закликав скоротити населення росії до 50 млн людей, щоб убезпечити Україну після війни.

08:10 В ніч на 11 липня російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Харкову. Ворожа ракета влучила в житловий шестиповерховий будинок у центрі міста. В результаті вибуху повністю зруйнований під'їзд будівлі. Про це повідомляє ДСНС Харківщини.

08:00 

07:30 Переглянути онлайн-карту боїв в Україні на 11 липня можна за посиланням.