Сто одинадцятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:30 Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ.

  • На Сіверському напрямку ворог продовжує мінометні обстріли населених пунктів в прикордонних районах, зокрема цивільної інфраструктури в районі населеного пункту Михальчина Слобода Чернігівської області.
  • На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджував на утриманні зайнятих рубежів. Для сковування дій підрозділів Сил оборони здійснює систематичний вогневий вплив по позиціях українських військ. Крім того, рашисти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дементіївка, Руська Лозова, Мосьпанове та Базалівка. Противник дистанційно замінував місцевість в районах населених пунктів  Байрак, Перемога і Шестаково. Веде штурмові дії поблизу Рубіжного, бої тривають.
  • На Слов’янському напрямку зафіксовано систематичні ворожі артилерійські обстріли в районах населених пунктів Тетянівка, Чепіль, Долина, Дібрівне та Богородичне.
  • На Сєвєродонецькому напрямку загарбники обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Біла Гора, Устинівка, Тошківка та інших. Завдали авіаудару з вертольотів поблизу Метьолкіного. Ворог веде штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, бойові дії тривають. Противник здійснює перегрупування військ та намагається посилити угруповання.
  • На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли українські війська із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Врубівка, Покровське та Нью-Йорк. Армійська авіація противника завдала авіаудару неподалік Білогорівки.
  • На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював підрозділи українських військ та намагався вести контрбатарейну боротьбу.
  • У районах населених пунктів Трудолюбівка, Токареве, Баштанка, Квітневе, Луч, Таврійське, Олександрівка російські окупанти обстрілювали інфраструктуру із артилерії, мінометів та  реактивних систем залпового вогню. Противник веде розвідку на зазначеному напрямку із застосуванням БпЛА. Дистанційно замінував окремі ділянки річки Інгулець. Продовжує інженерне обладнання позицій.

18:19 Україна не є державою терористом і не планує обстріл цивільних об’єктів в росії. Так президент Зеленський прокоментував бажання держави отримати далекобійну зброю для відсічу рашистів.

«Нам не цікаві обстріли цивільних людей. Ми не терористи, щоб обстрілювати цивільні квартали. Ми нормальні, здорові люди. Ця зброя нам потрібна, щоб звільнити нашу державу»,  сказав Зеленський.

17:42 Сьогодні Повітряні сили ЗСУ збили три крилаті ракети (імовірно "Калібр"), запущені по території України з акваторії Чорного моря. Відео — за посиланням.

17:39 Кількість постраждалих від падіння уламків ракети у Золочеві зросла до шести. Стан людей лікарі оцінюють як задовільний. Усі вони зараз перебувають на амбулаторному лікуванні.

17:24 Президент Володимир Зеленський заявив, що в будь-який момент готовий до переговорів з президентом рф володимиром путіним із посередниками або без них щодо закінчення війни й виходу російських військ із українських територій.

16:15 Підрозділ радіоелектронної боротьби десантно-штурмових військ ЗСУ збив ворожий БПЛА «Орлан-10», який здійснював повітряну розвідку українських позицій.

15:48 Рашисти стали економити сучасні ракети — по Україні запускають застарілі радянські зразки. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

15:29 Українські водії можуть обміняти посвідчення на документ європейського зразка. Як — читайте в новині Сhas News.

14:40 росія придумала нову схему постачання «гарматного м’яса» на передову: наймають чоловіків на «гуманітарну» роботу.

14:26 Сили ППО збили над Золочевом російську ракету. Її уламки впали на цегельню. Постраждали четверо людей, серед них одна дитина. Запускали ракету з південно-східного напрямку, поінформував голова Максим Козицький, Львівської ОВА.

13:58 На сьогодні в Україні розміновано 377 із 1017 деокупованих від російських загарбників населених пунктів. Про це повідомив Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу президента.

13:33 Вибухи у Львівській та Тернопільській областях. Про це повідомили мери міст. Поки без деталей.

13:19 У «Київводоканалі» спростували фейк про нібито наявність холерної палички в водопровідній воді.

«Наразі у мережі розповсюджується фейк про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Таке повідомлення вже поширилося пабліками та чатами різних міст. У дописах зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі необхідно виключно кип'яченою водою. Ця інформація не відповідає дійсності і скоріше за все спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення», — зазначили комунальники.

12:26 Близько 300 тис. українців, які опинилися на окупованих територіях, не можуть отримати пенсії. Пошта не може донести людям гроші. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час телемарафону.

11:39 Радник голови Офісу президента відповів прем'єр-міністру Грузії Гарібашвілі. Той заявив, що першою у списку кандидатів на членство ЄС має бути Грузія, а не Україна.

11:34 Восьмий апеляційний суд Львова 14 червня заборонив партію «Наші», яку Мін’юст вважає проросійською.

10:55 Минулої доби російські окупанти обстріляли 8 населених пунктів Донеччини: Авдіївку, Бахмут, Добропілля, Тоненьке, Новоселівку Першу, Нетайлове, Курахівку та Нью-Йорк.

10:05 Попри те, що росія збільшує фінансування на воєнні витрати, вона матиме проблеми з поповненням запасів техніки через санкції та нестачу досвіду у деяких сферах. Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

09:31 Російські загарбники так бояться ЗСУ, що лише 1 із 10 готові до прямого зіткнення з українськими воїнами. Про це свідчить нова телефонна розмова окупантів, яку перехопила СБУ.

09:06 Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що станом на 14 червня українські захисники та захисниці ліквідували вже 32,5 тис. російських окупантів. 

08:46 

08:31 Більше ніж 815 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 14 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося — 288. Не зазнали змін і дані щодо поранених— 527

08:11 14 червня виповнилося сім років від дня трагедії у небі над Луганськом. У 2014 році російськими найманцями із переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий український військовий літак Іл-76. В авіакатастрофі загинуло 40 десантників 25 окремої повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу літака Іл-76 з 25 бригади транспортної авіації Повітряних сил України.

08:04 Ніч на Дніпропетровщині видалася неспокійною. Ворог знову обстріляв два райони області — Криворізький та Синельниківський. Ударив з «Ураганів» по Апостолівській і Покровській громадах. Люди, попередньо, не постраждали. У Покровській громаді пошкоджені будинки. Зазначив очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

07:36 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні на 14 червня можна за посиланням.

07:19 Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. З метою вирішення проблеми відновлення пошкодженого озброєння та техніки діє близько 30 мобільних бригад у Бєлгородській, Воронезькій, Ростовській областях, а також на тимчасово окупованій території АР Крим. Повідомляють у Генштабі ЗСУ.