Сто двадцять четвертий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

19:00 Очікується продовження авіаційних та ракетних ударів з території та повітряного простору республіки білорусь. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:40 Україна в разі агресії зі сторони самопроголошеного «Придністров’я», підконтрольного росії, відповість ударом. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу з президенткою Молдови Маєю Санду

18:15 Площа пожежі в Кременчуцькому ТРЦ складає більше 10 тис. м.

18:00 На цю хвилину відомо про 20 поранених у Кремечуці, з них 9 у важкому стані. Вже підтверджено, що 2 людей загинули. Рятувальна операція триває. Про це повідомив Кирило Тимошенко. 

17:23 У торговому центрі в Кременчузі під час ракетного удару знаходилося біля тисячи осіб. Кількість жертв важко уявити. Поки що намагаються погасити пожежу.

17:20 У телеграмм-каналі Володимира Зеленського з'явилося відео пожежі у Кременчуцькому ТЦ.

17:10 Стали відомі подробиці ракетного удару по Кременчугу Полтавської області. Ракета трафила в один з торговий центрів міста. Біля будинку багато швидких, розгоряється пожежа.

16:40 Надходять повідомлення про дуже сильну пожежу у Кременчузі. Деталі поки що невідомі.

16:00 У мережі з'явилися повідомлення про вибухи у Полтавській області. У багатьох областях України триває повітряна тривога.

15:45 На півдні України ЗСУ потроху відтісняють окупантів. Війська РФ змушені облаштовувати запасні рубежі. Про це на брифінгу повідомила (https://nv.ua/ukr/ukraine/events/zsu-potrohu-vidtisnyayut-okupantiv-na-pivdni-ukrajini-novini-ukrajini-50252619.html?utm_source=telegram) керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

15:20 У США підтвердили, що поставлять Україні засоби ППО середньої та великої дальності. Про це повідомив помічник президента Байдена Салліван.

13:55 «У Лисичанську відбувається справжнє пекло. Постійні обстріли, місто просто знищується. Також «орки» намагаються штурмувати місто з боку Попасної, але наші військові тримають оборону. Місто не блоковане. Військові тримають коридори, є доступ до міста, але усі шляхи прострілюються. Також ворожа авіація завдає ударів. Будь-який виїзд до Лисичанська – надзвичайна небезпека», — розповів начальник управління патрульної поліції Луганської області Віктор Левченко.

12:35 Близько 7-8 тис. мирних жителів залишилися у Сєвєродонецьку, повідомив голова Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

12:15 Президент Молдови Мая Санду 27 червня вирушила з офіційним візитом до Києва.

11:45 СБУ розвінчала російський фейк про сержанта Краснова, якого пропагандисти намагалися «героїзувати». Цей вояка нібито знищив понад 20 українських воїнів і врятував своїх товаришів із підбитого БМП.

11:33 Бізнесмен Рінат Ахметов подав позов проти рф до Європейського суду з прав людини через війну росії проти України.

11:08 Залежність росіян від резервів збільшується, проте попри дефіцит москва поки неохоче сприймає ідею загальної мобілізації, розповіли у британській розвідці.

10:31 У тимчасово захопленому Маріуполі під завалами будинку знайдено ще понад 100 тіл загиблих від російського бомбардування. Про це повідомив Петро Андрющенко, радник мера міста.

«Маріуполь. Зараз. Нові сумні знахідки. Під час обстеження будівель у Лівобережному районі у будинку з потраплянням авіабомби на перехресті пр. Перемоги та бул. Меотиди виявлено понад 100 тіл загиблих від бомбардування. Тіла досі під завалами», — наголосив Андрющенко.

10:04 В ніч на 27 червня окупанти знову обстріляли Київський та Шевченківський райони Харкова. Внаслідок ракетних ударів пошкоджені об'єкти інфраструктури. Про це повідомив Олег Синєгубов, голова місцевої ОВА.

09:54 США, ймовірно, оголосять на цьому тижні про закупівлю передової системи протиповітряної оборони середньої та великої дальності для України. Про це повідомило CNN з посиланням на джерело, яке знайоме з цим питанням.

09:03 На ранок 27 червня українські воїни ліквідували 35 тис. окупантів.

08:40 РФ вперше з 1918 року зазнала дефолту за зовнішнім боргом. Деталі тут.

07:49 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні на 27 червня можна за посиланням.

07:30 Вночі 27 червня по Одещині нанесено ракетний удар із застосуванням літаків стратегічної авіації Ту-22М.Внаслідок влучання в житловий квартал мирного селища сталося руйнування та загорання кількох житлових будинків та господарчих споруд на орієнтовній площі 500 м2. Попередньо постраждало 6 осіб, серед яких 1 дитина. Зазначають в ОК Південь.