Сто двадцять шостий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:55 Оперативна інформація Генштабу.

  • На Донецькому напрямку противник для підтримки наступальних дій, в районі населеного пункту Верхньокам’янка задіяв диверсійно-розвідувальні групи. Українські воїни їх виявили та знешкодили. Залишки ДРГ окупантів відійшли.
  • На Бахмутському напрямку ворог намагався покращити тактичне положення в районі населеного пункту Спірне, успіху не мав, відійшов. Диверсійно-розвідувальну групу противника наші воїни знешкодили неподалік Берестового.

18:18 Сирія оголосила про визнання «незалежності» псевдореспублік «ЛНР» та «ДНР», контрольованих росією.

17:44 Відбувся черговий обмін полоненими, завдяки якому додому повернулись 144 українських захисники, повідомили в ГУР МОУ. Це найбільший обмін від початку повномасштабної війни, розпочатої рф проти України. Зі 144 звільнених – 95 оборонців «Азовсталі». Серед них – 43 військовослужбовці полку «Азов».

17:30 «Тіло на дорозі лежить. Ми на машинах туди-сюди... їздили»: окупант розповів, як знищував українців у Херсоні.

16:40 В НАТО затвердили новий пакет допомоги для України. Допомога складатиметься з двох головних частин.

  • Термінова нелетальна допомога — паливо, аптечки та інше. НАТО також передасть Україні системи боротьби з дронами та обладнання для безпечного зв'язку.
  • Україні допоможуть відмовитися від зброї часів СРСР та перейти на обладнання НАТО.

15:56 На саміті лідери країн НАТО визнали росію «найбільш значущою та прямою загрозою» безпеці Альянсу — про це йдеться в стратегічній концепції, яку ухвалили в Мадриді.

15:41 Президент Індонезії Джоко Відодо відвідав Ірпінь.

14:59 Уряд Великої Британії оголосив про нові санкції проти найближчого оточення президента рф володимира путіна. Серед тих, хто потрапив під санкції, Владімір Потанін — друга найбагатша людина Росії, власник великого конгломерату "Інтеррос" та найбільший бенефіціар "Норільського нікелю". Під санкції також потрапила Анна Цивілєва, двоюрідна племінниця Путіна та президент відомої російської вугледобувної компанії АТ "Група Колмар".

14:16 Засновник компанії Virgin, мільярдер Річард Бренсон побував у Гостомелі. Він цікавився аеродромом ДП «Антонов», можливостями його відновлення. Представники Укроборонпрому та ДП «Антонов» розповіли гостю про такі перспективи та наявні проєкти реконструкції летовища.

13:40 З 30 червня в Одесі і області забороняється використання і продаж піротехнічних засобів. Також забороняється рух транспортних засобів без глушника.

13:27 В Одесі пролунав вибух.

13:10 Звільнено з полону двох очільників громад Херсонщини — Голопристанського міського голову Олександра Бабича і Станіславського сільського голову Івана Самойленка.

12:48 У ДСНС пояснили, як мають працювати ТРЦ під час повітряної тривоги.

12:43 Президент США Джо Байден оголосив про суттєве посилення американської присутності у Європі в з’язку з російською загрозою. Про це глава США заявив під час зустрічі з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом на полях саміту НАТО.

12:04 

11:30 Саміт Північноатлантичного альянсу в Мадриді цього тижня ухвалить рішення про проведення саміту в Литві. Про це розповів журналістам у Мадриді президент Литви Гітанас Науседа.

10:39 Президент Індонезії Джоко Відодо прибуває до Києва з делегацією потягом із Польщі.

10:29 Україна також зазнає втрат у війні проти росії. Однак, де українські війська втрачають одну людину, російські — втрачають п'ять. Про це повідомляє Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу NBC

09:22 Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 29 червня, детальніше за посиланням

08:50 Більше ніж 968 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф в нашій державі. Станом на ранок 29 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося — 341. Зросла кількість поранених — понад 627.

07:59 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні станом на 29 червня можна за посиланням.

07:47 Рятувальники знайшли тіла двох загиблих мирних жителів під завалами будівлі автотранспортного підприємства, знищеного 28 червня російською ракетою у Дніпрі. Про це повідомив Валентин Резніченко, голова обласної військової адміністрації.

07:30 В північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту російської федерації продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій та веде розвідку. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Повідомляють у Генштабі ЗСУ.