Знищений російський танк

Сто тринадцятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

19:01 Оперативна інформація Генштабу ЗСУ.

  • На Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону. Триває інженерне обладнання позицій у прикордонних районах Брестської області. У період з 14 по 16 червня проведено командно-штабне навчання з військовими частинами тилового забезпечення збройних сил республіки білорусь.
  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони населених пунктів Леонівка Чернігівської області та Уланове, Сопич і Баранівка Сумської області. Завдав авіаудару парою вертольотів Ка-52 неподалік міста Глухова, що на Сумщині.
  • На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії з метою стримування підрозділів Сил оборони від подальшого просування в бік Державного кордону.
  • На Харківському напрямку ворог застосовував ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Золочів, Уди, Байрак, Перемога, Рубіжне, Верхній Салтів, Печеніги та Леб’яже.
  • На Слов’янському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Мазанівки, Краснопілля та Дібровного. Українські воїни відбили ворожий штурм в напрямку населеного пункту Долина. Противник відійшов.
  • На Донецькому напрямку ворог не припиняє вогневе ураження позицій наших військ вздовж лінії зіткнення із зосередженням основних зусиль на Сєверодонецькому та Бахмутському напрямках.
  • На Сєвєродонецькому напрямку ворог застосовував артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Устинівка, Лоскутівка, Метьолкіне та Борівське. Завдав авіаційного удару по Лоскутівці.
  • На Бахмутському напрямку російські окупанти обстріляли із артилерії райони населених пунктів Нью-Йорк, Зайцеве, Покровське, Нова Кам’янка, Яковлівка, Берестове, Миколаївка та Новоіванівка. Завдали авіаудару парою вертольотів Ка-52 по мирному населеному пункту Яковлівка. Наші воїни знову успішно відбили штурмові дії противника в напрямку Берестового.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагався вести штурмові дії з метою недопущення перекидання наших військ на інші напрямки. Здійснив обстріли  із мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Залізничне, Гуляйполе та Чарівне.
  • На Південнобузькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні займаних рубежів та вдосконаленні інженерного обладнання позицій.

18:48 Воїни ЗСУ видавлюють росіян на Херсонщині попри перевагу окупантів у кількості важкого озброєння, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

18:35 Окупанти повідомили керівникам структурних підрозділів ЗАЕС, що Росія хоче з 1 вересня поставили атомну електростанцію під контроль Росатома.

18:07 З моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну було вбито десятки тисяч українців, заявив міністр оборони Олексій Резніков

17:40 Франція, Німеччина, Італія та Румунія підтримують надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, зазначив президент Франції Еммануель Макрон.

17:29 Окупанти вивели з ладу в Україні понад 50% теплових потужностей, 30% сонячної та понад 90% вітрової генерації. Про це повідомив міністр енергетики.

17:07 Суд заборонив проросійську «Партію Шарія». Майно партії передадуть на користь держави.

16:19 Окупанти на Херсонщині потерпають від ЗСУ: не вилазять з окопів і сивіють від страху. Про це свідчать нові телефонні розмови російських загарбників, які перехопила СБУ. Слухати — за посиланням.

16:10 У бомбосховищах «Азота» в Сєвєродонецьку залишаються близько 500 людей. Детальніше — в новині Сhas News.

15:23 Внаслідок російського авіаудару по Лисичанську загинули щонайменше три людини, семеро поранених. Про це повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської обласної військової адміністрації.

15:11 Сьогодні, близько 13 години, з боку села Городище Курської області росії ворог відкрив вогонь з реактивних систем залпового вогню по Сумщині. Внаслідок обстрілу пошкоджено сільськогосподарський об’єкт.

14:40 Наразі в Міноборони не розглядають питання щодо проведення мобілізації жінок, а новини про можливе їхнє залучення до війська є нічим іншим, як фейком, що розповсюджується російськими пропагандистами. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганни Маляр.

14:22 У Мелітополі фермери підсунули окупантам отруєну черешню. Мер міста Іван Федоров назвав це ще одним видом партизанського руху.

14:03 Влада Великобританії розширила список санкцій проти росії. Зокрема, під обмеження через війну в Україні потрапив патріарх Московський та всієї Русі Кирило.

14:00 Компанія-розробник мобільних ігор Game Insights йде з росії.

13:27 Україна збирається звільняти усі свої території включно з Кримом. Про це в інтерв'ю CNN заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Ми збираємося звільняти всі наші території, всю територію, включно з Кримом. Звільнення Криму є стратегічною ціллю для України, тому що це українська територія. Але ми будемо рухатися крок за кроком», — сказав Резніков.

13:14

12:40 Франція бажає, щоб Україна повернула контроль над Кримом у рамках військової перемоги над Росією, повідомляє французьке дипломатичне джерело каналу CNN. Заява прозвучала під час візиту до Києва лідерів Франції, Німеччини та Італії. Джерело розмовляло з журналістами, які подорожували з французькою делегацією у четвер. «Ми за цілісну перемогу з відновленням територіальної цілісності на всіх завойованих росіянами територіях, включаючи Крим», — сказав французький чиновник.

10:55 Енергокомпанії OMV з Австрії, Eni з Італії та Uniper з Німеччини 15 червня отримали повідомлення від «Газпрому» про зниження обсягу постачання газу. Компанію Eni повідомили про скорочення постачання на 15%, Uniper — на 25%. OMV не повідомила, наскільки скоротяться постачання, але, як і Uniper, зазначила, що здатна замістити їх із інших джерел.

10:50 Росія не відмовилися від планів знищити Україну. Ватажок ДНР Денис Пушилін заявив, що російські війська не зупиняться на Донбасі та України скоро як держави не стане. Дамо відсіч окупантам!

09:30 15 червня ЗСУ знищили 200 солдат противника, 9 ворожих танків, 17 бойових машин піхоти, 7 артилерийських систем та 3 РСЗВ. Про це йдеться у повідомлені Генштабу ЗСУ.

09:20 Стали відомі подробиці вибухів сьогодні вночі на території Сум. Близько першої години ночі ворог здійснив по території Садівської ОТГ Сумського району ракетний авіаудар. Загинуло чотири людини, щонайменше шестеро поранених. Крім того, близько 5 ранку, росіяни нанесли ракетний авіаудар також по Краснопільській громаді. Далі відкрили вогонь зі своєї території, били з мінометів. Всього 26 приходів.

08:30 Глава парламентської фракції «Слуги народу» Давид Арахамія заявив, що ЗСУ щодня втрачають на Донбасі «до тисячі солдатів убитими та пораненими». Середньодобові втрати української армії, за його словами, оцінюють у 200-500 осіб.

08:00 В Україну прибули Президент Франції Макрон, канцлер Німеччини Шольц та прем'єр-міністр Італії Драгі.

07:45 З моменту російського вторгнення в Україну повернулося 2,5 млн біженців з 7,5 млн, що покинули країну. Про це повідомляють в ООН.

07:30 З початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила 20−30% бронетехніки, яку мала в розпорядженні. Такі дані озвучив голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США Марк Міллі

07:20 У мережі з'явилися фотографії наклейок із літаків різних авіакомпаній із антиросійськими закликами. Наклейки із зображенням літака, що впав на землю, і текстом: Planes with russians must crush!

07:10 Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що Кремль зацікавлений у «досягненні політико-дипломатичних домовленостей із Україною якнайшвидше». Про це повідомляє російська інформагенція ТАСС.

07:00 Мер Сум Олександр Лисенко вночі повідомив, що у місті чути вибухи. Подробиць поки що немає.