HIMARS

Сhas News зібрав головні новини за 20 липня.

Пес Патрон святкує свій третій день народження 

20 липня найвідоміший пес-сапер в Україні Патрон відзначає свій день народження.

«Мені три роки. І я найщасливіший пес у Всесвіті. У мене є любляча сім‘я, я маю достобіса іграшок, я допомагаю врятувати життя людей, і у мене щодня є що їсти», — написано на сторінці Патрона в Instagram.

Національному улюбленцю виповнилося три роки.

У росії офіційно заявили, що не зупиняться на Донеччині та Луганщині

Сергій лавров, голова МЗС росії, вперше заявив, що «географічні завдання спецоперації змінилися». За його словами, тепер рф зазіхає і на Херсонську та Запорізьку області.

Лавров пояснив таке рішення наданням Україні все більш далекобійного озброєння, зокрема, систем HIMARS.

«Ми не можемо дозволити, щоб на тій частині Україні, яку контролює Зеленський, була зброя, яка може прямо загрожувати нашій території», — заявив міністр держави-окупанта.

Єврокомісія презентувала план 15%-ої економії газу

Єврокомісія презентувала план економії газу для країн ЄС, складений з огляду на можливість відключення російських постачань. Урсула фон дер Ляєн заявила, що такий сценарій цілком реальний.

Країнам пропонують скоротити споживання газу на 15% із 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023-го та замінювати його на інші види палива. Такі кроки дозволять зекономити 45 млрд кубометрів газу та безпечно перебути зиму.

Україна отримає ще чотири системи HIMARS від США

Під час зустрічі «Рамштайн-4» очільник Пентагону Ллойд Остін оголосив, що США передадуть Україні ще чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS. Вони входитимуть в пакет військової допомоги, який оприлюднять наступного тижня.

86 осіб підпадають під ознаки, визначені законом про олігархів — Данілов