Колонка
директор з розвитку «ОТК-Сервіс»
директор з розвитку «ОТК-Сервіс»

Основним критерієм при виборі бізнес-школи для мене став її викладацький склад. До того ж я вчився на англомовній програмі, а англійською MBA викладають тільки в KSE. І це дуже добре, тому що ти отримуєш подвійну вигоду: практикуєшся в мові. Плюс, всі сучасні джерела інформації — англомовні. Все, що є в перекладі, дуже швидко стає неактуальним. Коли починав учитися, працював в міжнародній компанії і, звичайно, англійська — це гарна конкурентна перевага. А якщо потрібно вчитися півтора-два роки англійською, чому б ні?

На той момент (закінчив бізнес-освіту у 2019-му) класична програма у них коштувала близько $12 тис., а у інших школах — близько $20 тис. Проте, чого бракувало KSE, так це виїзних турів — власне, тому і ціна була нижчою. Але, як на мене, викладацький склад та диплом в інших школах не кращі, а викладання програм — українською і російською, тож платити більше за виїзд за кордон мені здавалося марною справою.  

Всі сучасні джерела інформації — англомовні. Все, що є в перекладі, дуже швидко стає неактуальним

Ще один критерій — заняття відбувались два рази на тиждень. Тобто тут ми вже говоримо про безперервне навчання. А у деяких школах начитка матеріалу та заняття проходять кілька днів поспіль кілька разів на місяць. Для мене такий підхід був фізично виснажливим. Звісно, це оптимізація часу, але від цього знижується і позитивний ефект навчання — елементарно ж немає регулярного спілкування. 

Учні школи за віком були приблизно рівні. Всі вони були керівниками функцій, скажімо так. За кількістю група нараховувала до 15 осіб. Атмосфера під час навчання склалася чудова. А ще дуже сподобалося, що в KSE турбуються про відсутність плагіату, щоб ніхто не користувався чужими напрацюваннями. Це  дійсно важливий елемент навчання. 

В KSE турбуються про відсутність плагіату, щоб ніхто не користувався чужими напрацюваннями. Це дійсно важливий елемент навчання

На той момент, коли починав вчитися, працював у компанії Shell. Був директором з продажу та операційної діяльності. Після програми почав викладати в міжнародній онлайн-школі Laba, що дало додатковий імпульс для саморозвитку. Зараз працюю директором з розвитку мережі лабораторії «ОТК-Сервіс». Це мережа випробувальних лабораторій, які здійснюють обов'язковий техогляд всіх категорій транспортних засобів.

Загалом навчання в KSE швидко окупилося за рахунок нового величезного досвіду. MBA — це інвестиція перш за все. І вона потрібна тоді, коли ти розумієш, як будеш окупати вкладені у неї кошти.

Стало відомо, яка компанія розвозитиме вакцини Pfizer по регіонах України
Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт щодо доступного розмитнення «євроблях»