Вночі та зранку 29 грудня 2023 року росіяни завдали масовоного удару по містам України із застосування більшості наявного далекобійного озброєння. 

«Ворог завдав масованого удару різними засобами повітряного нападу. Фактично летіло усе, хіба «Калібрів» не було. Стільки червоного на наших моніторах дуже давно не було видно», — розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Київ

Пошкодження зафіксували у чотирьох районах. 16 постраждалих госпіталізували в медзаклади міста. Двом медики надали допомогу на місці.  Тіло одного загиблого дістали з-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі столиці. Постраждали 28 осіб.

В Подільському районі горить склад на площі орієнтовно 3000 м2. Під завалами можуть перебувати 10 людей.

Оновлено. Станом на 16:30 відомо вже про сімох загиблих.

В Святошинському районі зафіксовано загоряння житлового незаселеного багатоповерхового будинку. На іншій локації є загорання трьох припаркованих автомобілів.

В Шевченківському районі, попередньо, є пошкодження житлового будинку та недобудованого офісного центру. Також було загоряння на території гаражів.

У Дарницькому районі пошкоджено житловий будинок житлового будинку. Попередньо, без потерпілих та загоряння.

У Київській області внаслідок падіння уламків в 3-х районах пошкоджено 11 приватних будинків. Зокрема, пошкоджені дахи та паркани, вибиті вікна, посічені фасади. В двох будинках виникли пожежі, які оперативно ліквідовані. Також пошкоджено 11 автівок, а також декілька господарських приміщень. Постраждала одна людина.

Львів

Удар стався по житловому кварталу. Пошкоджено багатоповерхівки, три школи та дитсадок.

У МОЗ повідомили, що внаслідок влучання у будівлю школи є 7 постраждалих, серед них 1 дитина.

Один чоловік загинув. Ним виявився колишній баскетболіст збірної України Віктор Кобзістий.

Загалом постраждали 15 осіб.

Також зафіксовано приліт по інфраструктурному обʼєкту у Дрогобицькому районі. Попередньо, без жертв.

Дніпро

У Дніпрі ракета влучила у торговельний центр. Також понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок.

Попередньо, постражлали 20 людей. П'ять — загинули.

В МОЗ уточнили, що усі пацієнти і медперсонал пологового будинку встигли перейти в укриття. Мер Борис Філатов розповів, що ракета пройшла по дотичній. Рятувальники швидко дістали чотирьох породіль.

Також у Новомосковську на Дніпропетровщині є пошкодження житлової інфраструктури та поранені внаслідок ранкових обстрілів, проінформував міський голова Сергій Рєзнік. 

Одеса

Під час нічної атаки дронів в Одеському районі сталося влучання в законсервовану будівлю одного з об'єктів інфраструктури. А в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку.

Потім ворог поцілив ракетами у житлові будинки. Троє одеситів загинули. 22 людей отримали поранення, серед них двоє дітей — 6 та 8 років та вагітна жінка. 

Запоріжжя

Цілями ворога стали території кількох підприємств міста. Одна з ракет влучила по відкритій місцевості, ще одна зруйнувала приватний будинок. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено багатоповерхівки в одному з районів обласного центру. Загинули чотири людини, також є поранені.

Харків

Протягом ночі та ранку окупанти завдали 22 удари по Харкову, попередньо — ракетами С-300. Загинули троє людей, 13 — зазнали поранень

Внаслідок ракетного у Київському районі Харкова пошкоджені 13 будинків, повідомила пресслужба міської ради. За її даними, у квартирах вибиті 52 вікна, ще 47 — у під'їздах. Комунальники усувають наслідки ударів.

Конотоп

Внаслідок ракетної атаки по Конотопу на Сумщині поранено двох мирних жителів. Пошкоджено приміщення станції техобслуговування, житлові будинки, одна автівка згоріла вщент.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Фактично летіло усе, хіба «Калібрів» не було»: Ігнат — про масовану атаку