київ приліт будинок 15 листопада

У вівторок, 15 листопада, росія завдала нового масованого ракетного удару по українських цивільних об'єктах та громадянській інфраструктурі.

По Україні станом на 17:00 випустили близько сотні ракет, повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Низка вибухів пролунала у Києві. Як повідомив мер Віталій Кличко, у Печерському районі ракети влучили у три житлові будинки. Станом на 17:00 виявили одну жертву.

На Київщині ракета влучила прямо в будинок мирних жителів. За попередніми даними, потерпілих немає.

«Ворожа ракета влучила у будинок мирних жителів одного із районів. Пошкоджено дах, зруйновано частину перекриття», — поінформував Андрій Нєбитов, очільник поліції Київщини.

Кілька ракет збили ППО над Києвом та над областю.

У столиці застосовують екстрені відключення світла, стабілізаційні графіки не діють.

Вибухи чули майже у всіх областях країни. На Львівщині ворог вразив об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури. У Львові є проблеми з електропостачанням, перебої в роботі мобільних операторів. 

Також про удар по критичній інфраструктурі повідомили на Житомирщині, Хмельниччині, у Харкові та Рівному і в Кременчуцькому районі Полтавщини.

Звуки вибухів також чули на Івано-Франківщині, Волині, Чернігівщині, Харківщині, Вінниччині, Тернопільщині та Дніпропетровщині. Мер Кривого Рогу повідомив про декілька ракетних ударів по місту.

Аварійні вимкнення електроенергії, окрім Києва, вводять на Чернігівщині, Житомирщині, Сумщині.

«Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. В столиці ситуація вкрай важка, вводяться спеціальні графіки аварійних відключень. Укренерго вимушені розпочати екстрені відключення світла для збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні», — повідомив Кирило Тимошенко, заступник керівника ОП.

Оновлення 17:45. Після ракетного удару російські агресори запустили в Україну партію дронів-камікадзе. Вони атакуюь південь країни. Сили ППО намагаються збивати їх на Одесчині та Миколаївщині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Прикрите небо. Як працює українська протиповітряна оборона