Російські війська завдали ракетні удари по кільком містам в Україні.

«Україна під ракетним обстрілом. Є інформація про удари в багатьох містах країни. Внаслідок обстрілів постраждали цивільні. Залишайтеся в укриттях! Не нехтуйте безпекою!», — наголосив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Внаслідок сьогоднішніх ракетних ударів по містах України загинули 11 людей, шість із них — у Києві, повідомила Світлана Водолага, пресофіцер ДСНС Києва. У Нацполіції уточнили, що серед жертв — 41-річний полковник Юрій Заскока, начальник відділу Департаменту Кіберполіції. Постраждали від ракетних атак 87 українців, відомо про пошкодження близько 70 об’єктів.

Київ. Мер Кличко, заявив, що унаслідок терористичної атаки росії на українську столицю загинули п’ятеро людей, 51 постраждалий. Із них — 42 госпіталізовані до медзакладів Києва.

Київ. Мер Віталій Кличко повідомив, що ракети вразили об‘єкти в центрі міста — в Шевченківському та Солом‘янському районах. Центральні вулиці Києва перекрили правоохоронці, працюють рятувальні служби.

Одна з ракет впала біля пам'ятника Грушевському на вулиці Володимирській. В ДСНС повідомили, що є загиблі та поранені.

Дніпропетровська область. Голова ОВА Валентин Резніченко повідомив про масовану ракетну атаку. Є загиблі та поранені. Про вибухи повідомлялося у Дніпрі.

Львів. Повідомляється про вибуху, в деяких районах міста зникає світло. Голова ОВА Максим Козицький проінформував про роботу ППО в області. Львівська ОВА повідомляє про удари по критичній інфраструктурі. 90% міста лищилось без електропостачання.

Козицький зазначив, що 15 ракет атакували Львівську область. Частину з них збила ППО.

Полтавська область. Голова ОВА Дмитро Лунін повідомив про вибухи у Кременчуцькому районі.

Кіровоградська область. Голова ОВА Андрій Райкович повідомив про вибухи у Кропивницькому районі.

Сумська область. Голова ОВА Дмитро Живицький повідомив про вибухи у Конотопі. У соцмережах також пишуть про вибухи у Сумах.

Харківська область. Голова ОВА Олекс Синєгубов повідомив про вибухи у Харкові. Мер Ігор Терехов проінформував про удар по енергетичній інфраструктурі.

Про роботу ППО також повідомляють у Хмельницькій та Терпонільській областях. На Хмельниччині після ракетної атаки почалися перебої зі світлом.

Івано-Франківськ. Через російські ракетні атаки 10 жовтня в Івано-Франківську зупинили рух транспорту. Повідомляє мер міста Руслан Марцінків.