Колонка
засновник логістичної компанії Onyx Trade
засновник логістичної компанії Onyx Trade

У мене свій бізнес — логістична компанія. Їй вже п’ять років, і ось чотири роки працювали нормально, а в минулому почалися проблеми. Логістика в цілому дуже постраждала у зв’язку з численними карантинами. Навчання в бізнес-школі стало для мене можливістю поглянути, як з такими викликами справляються інші компанії. Я потребував знань, які одразу ж можна було б застосувати на практиці, аби зберегти бізнес.

Я вибрав Unit School of Business. Чому вибрав саме цю школу? Перше і, мабуть, ключове — у ній вчилися знайомі, які дали рекомендації. А друге — це програма, однозначно. Коли прочитав її, було відчуття, що вона або дуже скорочена, або там тільки головне, тільки те, що стане у нагоді при побудові бізнесу. Виявилось, програма в USB — про другий варіант. Можна налити багато води, а можна дати саме ту інформацію, яка виявиться корисною у бізнесі. Окрім того, програма містила реальні кейси, якими діляться у тому числі і справжні практики, люди з бізнесу. Тобто майже весь викладацький склад — або бізнесмени, або працівники великих міжнародних компаній. Це вже третій плюс.

Програма містила реальні кейси, якими діляться у тому числі і справжні практики, люди з бізнесу

Вчився на максимальній програмі — build. Моя робота пов’язана з численними відрядженнями, а займатися онлайн — точно не моє. Незважаючи на те, що вчився вже у 2020 році, всі заняття проходили офлайн, чому я дуже радий. Закінчив навчання у вересні, випустився у грудні.

 

Дуже сподобалася атмосфера під час навчання. В основному разом зі мною навчалися підприємці, а також ті, хто хотів змінити бізнес. Вчилися і початківці, у тому числі студенти. Ми обговорювали кожен кейс, давали взаємні рекомендації. Часто посилалися на кейси з власного досвіду, тобто ділилися ситуаціями та радили один одному, як з них вийти. От, припустімо, у мене логістика, а у когось — продаж товарів з Китаю. І ми ділимося своїми болями, своїми потребами. Подекуди навіть критику вислуховуємо.

 

Ми обговорювали кожен кейс, давали взаємні рекомендації. Часто посилалися на кейси з власного досвіду, тобто ділилися ситуаціями та радили один одному, як з них вийти

Домашні завдання також задавали. Останнє — це окрема історія, якщо поглянути на те, як ми їх робили. Вони не нагадували жодне університетське завдання. Це були кейси, які потрібно пропрацювати, потрібно переосмислити. Треба було пригадати всі свої знання і прочитати дуже багато літератури для того, аби правильно вирішити ситуацію. Такими кейсами ми опрацьовували всі сфери взаємодії в нашому бізнесі — маркетинг, продажі, стратегії розвитку, мотивація та найм персоналу. Підсумовуючи, компанію я зберіг, хоча зарплатню довелося дещо скоротити.

Польща вводить обов’язковий карантин для приїжджих
Метелик, який прилетів з Африки. Що Україна втратить, а що виграє у результаті аварії Ever Given