Іванна Зубович

У спортивному серці столиці, на НСК «Олімпійський», визначили найкращий українськомовний трек для бігу.

Серед музичних експертів, які й обрали переможця, були телеведучі Олександр Попов та Валентина Хамайко, дев’ятикратний чемпіон Європи з кросу Сергій Лебідь, абсолютна рекордсменка України в подоланні марафону на протезі Тетяна Воротіліна та амбасадорка New Run Інна Поперешнюк.

Добрий ранок, Україно!

Напередодні десять треків-фіналістів премії NP Running Music Awards обрали бігуни з України, США, Франції, Нідерландів, Індії, Угорщини, Нігерії, Великобританії, Румунії та Бангладеш. Не знаючи мови, спортсмени-іноземці покладалися лише на свої відчуття, кажуть організатори.

А вже у фіналі переможця обрало журі. Спортивний захід розпочався з важливої частини бігових тренувань — розминки. У ній взяли участь всі присутні — глядачі, організатори, журі. Під драйвовий хіт «Добрий ранок, Україно!» рок-гурту «Нумер 482», минулорічного лауреата премії, дорослі та діти готувалися до забігу.

Семирічний Павло професійно бігом не займається, проте полюбляє долати дистанцію з друзями та і взагалі активно проводити час. «Якщо бігати, то тільки під спортивну музику. І я знаю, що біг допомагає залишатися здоровим», — упевнено зазначив маленький спортсмен.

Семирічний Павло: «Біг допомагає залишатися здоровим» / Іванна Зубович

«Розімялися? Тепер можна і бігти», — звернулися організатори до музичних експертів. Після гучного пострілу стартового пістолета члени журі стартували. Вони пробігли 10 кіл стадіоном під треки 10 фіналістів. Майже кожного разу першою фінішувала «кіборг» Тетяна Воротіліна. За її словами, в неї не було мети прибігати першою кожного разу. Просто так вийшло, розповідає спортсменка.

«Кіборг» Тетяна Воротіліна фінішувала однією з перших / Іванна Зубович

Фальстарти були, проте нікого з членів журі не дискваліфікували. Це ж не справжні легкоатлетичні змагання.

Після кожного кола на спеціальному пульті судді оцінювали трек: 1 бал означав «Круто, але не для бігу», 2 бали — «Можна і побігати», 3 бали — «Відчувається драйв»,  4 бали — «Оце так енергія!», 5 балів — «Це переможець!».

Після кожного кола на спеціальному пульті судді оцінювали трек / Іванна Зубович

Жоден з треків не зміг отримати 25 балів, максимальну кількість. Проте музичні експерти високо оцінили композицію Laud «У цю ніч». Вона отримала 21 бал з 25 можливих.

Плейлист Best Ukrainian Running Music 2021 за версією журі:

  • Laud — «У цю ніч» — 21/25;
  • Ivan NAVI — «Холодна ніч» — 19/25;
  • PATSYKI Z FRANEKA — «Марічка» — 16/25;   
  • Гурт [O] — «Там, куди я йду» — 15/25;  
  • Kalush — «Ти гониш» — 15/25;
  • БЕZ ОБМЕЖЕНЬ — «Без неї ніяк» — 14/25;  
  • alyona alyona feat. Dax — Galas — 14/25;
  • ONUKA — Golos — 12/25;
  • TAYANNA — «Плачу і сміюся» (Fimaro remix) — 6/25;
  • MamaRika — Proliski — 5/25.  

«Ти не сідай. Тут скануй и голосуй!» 

Але у премії NP Running Music Awards є ще одна номінація — приз глядацьких симпатій. Кожен охочий міг зареєструватися на сайті організаторів та стати одним зі ста бігунів, а також суддів премії.

Глядачі відскановували спеціальний QR-код на сидіннях арени та оцінювали почуті композиції. Як виявилося, музичні смаки членів журі та глядачів трохи відрізняються. Саме трек гурту PATSYKI Z FRANEKA «Марічка» публіці сподобався найбільше.

Під час забігу журі глядачі активно реагували на оцінки суддів, аплодували стоячи та тримали плакати з написами «Відчуваєте ці мурашки?», «Бігаємо під українське!».

Глядачі прийшли на заході тримали плакати з написами: «Відчуваєте ці мурашки?», «Бігаємо під українське!», «Українське драйвить!» / Іванна Зубович

Після оголошення переможців  члени журі та глядачі подолали фінальне коло стадіоном під трек-переможець — композицію Laud «У цю ніч».

За останні пів століття попмузика деградувала — науковці
«Ми недозаробили 8 млн грн через карантин та скасовані концерти»