Через пандемію та карантинні обмеження майже всі гучні кінопрем’єри перенесли якнайменше на осінь. Ми попросили назвати найочікуваніші прем’єри осені тих, хто знає що любить український глядач – представників кінотеатрів.Це  – співвласник мережі «Планета Кіно» Дмитро Деркач, директор київського кінотеатру «Бумер» Сергій Зленко та засновник столичного «Кіноману» (кінотеатр «Жовтень») Людмила Горделадзе.

26 серпня у 70 країнах світу, серед яких і Україна, вийшов «Тенет». Фільм Крістофера Нолана стане лакмусовим папірцем стосовно того, чи готові глядачі під час пандемії повернутися до залів. Як зазначає Дмитро Деркач, кіноіндустрія очікує результатів прокату цього фільму, щоби вирішити долю наступних прем’єр. Якщо все пройде успішно, студії почнуть раніше надавати кінотеатрам у прокат інші очікувані фільми. Тому обираємо найкраще з адаптивного репертуару осені та плануємо похід у кіно.

 

Нові Мутанти

Коли: 3 вересня

Вибір: Дмитро Деркач

Історія базується на окремій серії коміксів усесвіту «Люди-X» та розповідає про групу юнаків та дівчат, яких тримають у психіатричній лікарні. У кожного з них є темна та драматична історія в минулому та, звісно, свій унікальний дар. Особливість «Нових мутантів» не тільки в тому, що фільм представляє повністю нових героїв, а й у підході: жанр цих «Людей-Х» дотичний до горору.

Тринадцята частина кінофраншизи стала якщо не нещасливою, то точно проблематичною. Знятий ще у 2017 році, фільм повинен був вийти у квітні 2018-го. Але премєру стільки разів переносили, що медіа почали жартувати про фільм-примару. Та диво нарешті сталося — пересвідчимося зовсім скоро.

 

Мулан

Коли: 10 вересня

Вибір: Дмитро Деркач

Діснеївська адаптація власного анімаційного фільму 1998 року мала вийти ще у березні, але пандемія скоригувала плани. Дія «Мулану» відбувається у Давньому Китаї з півтори тисячі років тому. Фільм присвячений дівчині, яка видає себе за чоловіка у армії, покликаній відбити напад варварів з півночі.

Попри екзотичні декорації, перед нами типовий Дісней останніх років: шалений бюджет —  $200 млн, приголомшуючі спецефекти та вже знайома багатьом історія. «Мулан» мав би стати одним з найкасовіших фільмів року, але компанія вже заявила, що випустить фільм на своєму каналі Disney+ у США. Тому в кінотеатрах він зявиться тільки в тих країнах, де цей сервіс відсутній. В Україні глядач має змогу побачити стрічку на великому екрані.

 

Смерть на Нілі

Коли: 22 жовтня

Вибір: Людмила Горделадзе, Сергій Зленко

Славетний Еркюль Пуаро у екранізації роману Агати Крісті розслідує вбивство у Єгипті та намагається розплутати любовний трикутник. Еркюля Пуаро, так само як у «Вбивстві у «Східному експресі» (2017), зіграв британський актор Кеннет Брана, він же режисер стрічки. До речі, Пуаро з’явився у 33 романах Крісті, отже, цілком вірогідно, нас чекає ціла серія фільмів Брана.  

Вибір кінотеатрів цілком логічний. «Вбивство у «Східному експресі» стало вибуховим хітом саме в українському прокаті та залишалось у чартах незвично довго. У нас люблять Крісті, а героя Пуаро можна вважати самостійним потужним особистим брендом.

 

 

Диво-жінка 1984

Коли: 1 жовтня

Вибір: Дмитро Деркач, Сергій Зленко, Людмила Горделадзе

Диво-жінка у виконанні Ґал Ґадот повертається до захисту миру та спокою на нашій планеті.  У продовженні фільму 2017 року Діана Прінц (та її альтер-его Диво-Жінка) протистоятиме не богам війни, а злочинцям родом з 80-х років минулого століття.

Не дивно, що цей фільм обрали у своїх прогнозах усі респонденти. «Диво-жінка» свого часу стала першим справді вдалим фільмом всесвіту DC. У сиквелі до нас повернуться знайомі герої, що може стати причиною касового успіху.




Атлантида

Коли: 3 листопада

Вибір: Людмила Горделадзе, Сергій Зленко

Найближче майбутнє. Україна перемогла у війні на Сході. Головний герой — ветеран війни, що працює на металургійному комбінаті. Випадок зводить чоловіка із громадською організацією, яка відшуковує тіла загиблих на полях війни, щоби впізнати невідомих бійців та передати родинам.

На прем’єру «Атлантиди» чекають вже більше року. Очікування підігрівається тим, що фільм виграв другий за важливістю конкурс «Горизонти» Венеціанського фестивалю–2019.

«Для нас «Атлантида» цікава у прокаті, тому що ми вміємо заробляти там, де більше ніхто не в змозі. Інтерес до українських фільмів ми помітили вже давно й з тих пір підтримували та культивували цю прихильність. Тому фільм, безсумнівно, отримає свою аудиторію»

Чорна вдова

Коли: 5 листопада

Вибір: Людмила Горделадзе, Сергій Зленко

Четверту фазу кінематографічного всесвіту Marvel відкриває перший сольний фільм, присвячений жіночому персонажеві, — Чорній вдові. У головній ролі — найкасовіша актриса сьогодення Скарлетт Йоганссон.

З трейлерів стає зрозуміло: ми побачимо фільм у шпигунському стилі й дізнаємось, як агент КДБ Наташа Романофф стала Чорною вдовою та Месником.


007: Не час помирати

Коли: 12 листопада

Вибір: Людмила Горделадзе, Сергій Зленко

Останній вихід «на біс» Деніела Крейга у ролі агента 007. У фільмі обігрується той факт, що Крейг вже не підходить за віком на роль Джеймса Бонда. Це історія, уявіть собі, про Бонда на пенсії. Зрозуміло, ненадовго.

25-й фільм Бонд-франшизи «007: Не час помирати» має стати релізом № 1 другої половини 2020 року

Саме за період Крейга бондіана успішно перезавантажилась, а 24-й фільм серії «Спектр» став першим фільмом франшизи, який зібрав $1 млрд у світовому прокаті. Востаннє керуватиме Крейгом у ролі агента 007 режисер Кері Джо Фукунага, антагоністом виступить нещодавній володар «Оскара» Рамі Малек.