ракетна атака

У ніч на 9 березня росія випустила по Україні 81 ракету різного базування, з них — шість «Кинджалів». Сили ППО збили 34 з 48 випущених крилатих ракет типу Х-101/Х-555 та «Калібр». Також внаслідок організованої протидії вісім керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що зафіксовані обстріли енергетичних об’єктів у Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Речниця Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, що є влучання на Кіровоградщині, Одещині, Вінниччині і Криворіжжі. Люди не постраждали.

Одеса

Одеська область зазнала ракетного удару близько 3 години ночі. Голова ОВА Максим Марченко розповів, що ворог поцілив в об’єкт енергетичної інфраструктури області, також пошкоджені житлові будинки.

За його словами, постраждалих немає. В області діють обмеження електропостачання.

Частину ракет збили сили ППО.

Харків

Близько 4 годині ночі ракетного удару зазнав Харків. Мер міста Ігор Терехов повідомив про обстріл енергетичної інфраструктури.

Голова ОВА Олег Синєгубов розповів, що загалом ворог завдав біля 15 ударів по місту і області. Росіяни знову били по об‘єктам критичної інфраструктури. Також є влучання у приватний житловий будинку на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється.

Київ та Київська область

Близько 6 години у столиці прогримів вибух у Голосіївському районі, повідомив мер Віталій Кличко. За годину, ще одних вибух стався Святошинському районі. Горять автівки в дворі одного з житлових будинків, двоє осіб постраждали. Через ракетну атаку енергетики застосували технологічні екстрені відключеня енергопостачання.

Начальник КМВА Сергій Попко уточнив, що у Голосіївському районі є влучання в об’єкт інфраструктури. У Святошинському районі уламками ракети поранено дві людини. Їм надається медична допомога. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. 

За його словами, росія атакувала Київ дронами-камікадзе типу «Shahed» і майже усіма наявними найменуваннями крилатих ракет. Усї їх збили сили ППО, однак аеробалістична ракета типу «Кинджал» (попередня інформація) влучила в обʼєкт інфраструктури.

Дніпро

У Дніпрі вибухи лунали близько 3 та 6 години. Місцеві телеграм-канали повідомляють про пожежу у передмісті.

Голова ОВА Сергій Лисак розповів, що ворог атакував Дніпропетровщину безпілотниками та ракетами. «Прильоти» зафіксовані у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах.

Попередньо, одна людина загинула, дві — постраждали.

Пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства, є серйозні руйнування.

Львівська область

Голова ОВА Максим Козицький розповів, що у Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні. Наразі відомо про чотирьох загиблих.

Житомирська область

Вночі ворог атакував область  дронами-камікадзе, розповів голова ОВА Віталій Бунечко. Було уражено один з об'єктів енергетичної інфраструктури. Без енергопостачання майже 150 тисяч абонентів. 

Кіровоградська область

Голова ОВА Андрій Райкович повідомив, що у Кропивницькому районі області сталося влучання в об’єкт енергетики. Без жертв.

Івано-Франківська область

На Івано-Франківщині вночі влучили в енергетичну інфраструктури, повідомила керівниця ОВА Світлана Онищук. За попередніми даними, люди  не постраждали. 

Запорізька область

Вночі п'ятьма ракетами обстріляли один з об'єктів критичної інфраструктури в Запорізькій області.  Попередньо, використовували С-300, повідомили в ОВА.

Сумська область

Зранку ворог завдав ракетного удару по Шостці, повідомили в ОВА. Є влучання в одне з підприємств міста. Пошкоджені також житлові будинки. Попередньо, без жертв.

Тернопільська область

На території Підгаєцької громади Тернопільського району зафіксовано падіння уламків ракети, розповів голова ОВА Володимир Труш. Вибухом пошкоджено 5 будівель, одна з яких житлова. Жертв та потерпілих немає.

Чернігівська область

Сили ППО вночі збили російську крилату ракету поблизу Прилук, повідомили в ОК «Північ». Ніхто не постраждав.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Скорочення комендантської години у Києві: начальник КМВА прокоментував петицію