охматдит

Уранці 8 липня російські окупанти масовано атакували Україну ракетами. Найбільше випустили по Києву. Удар прийшовся по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

«Дитяча лікарня «Охматдит» у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно ДИТЯЧА лікарня…Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом», — написав президент Зеленський.

За його словами, під завалами лікарні перебувають люди. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. На місці люди допомагають розбирати завали рятувальникам.

 

https://t.me/svoboda_radio/28456

За інформацією глави МОЗ Віктора Ляшка, загарбники поцілили у корпус з важкохворими дітьми на діалізі. Водночас з операційних та реанімаційних, попередньо, вдалося всіх врятувати. Пацієнтів дитячої лікарні евакуюють у комунальні лікарні міста.

Глава МВС Ігор Клименко в коентарі «РБК-Україна» розповів, що під завалами можуть бути як і діти, так і лікарський персонал. Наразі важливо знайти тих, хто може перебувати під завалами, та дістатися до підвалу дитячого корпусу, де ховалися діти та медперсонал.

Зараз безпосередньо в приміщеннях «Охматдиту» відомо про 2 загиблих та 15 поранених, інформації про загиблих дітей немає. Клименко додав, що не можуть вийти на зв’язок з щонайменше двома лікарями.

Пізніше міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко повідомив, що загалом пошкоджено п’ять корпусів «Охматдиту», триває евакуація пацієнтів.

«Ключове завдання — евакуація корпусу, який також постраждав, де були онкологія, травматологія, хірургія, онкогематологія. Ми поетапно вивозимо дітей в інші лікарні, оскільки в Охматдиті немає ні світла, ні кисню, ні водопостачання», — сказав Ляшко.

https://t.me/CenterCounteringDisinformation/10958

https://t.me/V_Zelenskiy_official/11049

Богдан Кутєпов/УП

Масована атака по Україні: щонайменше 3 людини загинули у Покровську (фото)