пожежа на Кримському мосту

У суботу, 8 жовтня, на Кримському мосту, який сполучає окупований півострів із росією, сталася потужна пожежа.

За початковими версіями окупаційної адміністрації, на переправі загорілася цистерна з паливом. Рух по мосту призупинили, а мережу заполонили фотографії та відео з місця події.

пожежа на Кримському мосту

Згодом з'явилося відео, на якому видно момент вибуху на Кримському мосту. У кадр потрапила вантажівка, а Національний антитерористичний комітет рф заявив, що відбувся підрив автомобіля. 

«Голова парламенту Криму» Володимир Константинов звинуватив у пожежі «українських вандалів». Володимир путін доручив створити урядову комісію для встановлення обставин надзвичайної ситуації на мосту.

На фотографіях чітко видно, що Кримський міст сильно пошкоджений. Окупаційна влада визнає руйнування двох автомобільних прольотів. Ще один нібито залишився цілим.

Уламок Кримського мосту

Прогнозів щодо термінів відновлення Кримського мосту російська влада поки не дає. Для сполучення з материком окупанти готують запуск паромної переправи через протоку.

На півострові тим часом почали утворюватись черги перед заправками. Окупанти запевняють, що запасів вистачить на два тижні. Також вони заявляють, що Крим забезпечений продовольством, але вже обмежили продаж бакалійної продукції до 3 кг в одні руки.

В Україні руйнування прокоментували представники вищого керівництва.

«Крим, міст, початок. Все незаконне має бути зруйноване, все вкрадене — повернуто Україні, все російське окупаційне — вигнано», — заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 8 жовтня