ракетна атака росія

29 грудня російські війська завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. В атаці була задіяна стратегічна авіація та кораблі у Чорному морі. 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що, за попередніми даними, ворог випустив 69 ракет, з яких 54 збили сили ППО.

Міністр енергетики Герман Галущенко уточнив, що внаслідок ракетної атаки пошкоджені деякі об‘єкти генерації та електромереж. Станом на 11:00 складна ситуація на заході, в Одеському та Київському регіонах.

Київ

В КМВА повідомляють про роботу ППО. Уламками збитих ракет пошкоджено два приватних будинки в Дарницькому районі. Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївскому районі та дитячий майданчик в Печерському районі. 

Мер Віталій Кличко повідомив, що з пошкодженого будинку врятували двох осіб. Їх госпіталізували.Також поранення отримала 14-річна дівчинка.

Крім того, уламки ракети пошкодили автомобіль на одній із центральних вулиць.

Кличко попередив, що у столиці можуть бути перебої зі світлом, закликав зарядити телефони і зробити запаси води.

Усього, за даними мера, сили ППО збили 16 ракет.

Київська область

Голова ОВА Олексій Кулеба повідомив про роботу ППО. Внаслідок атаки пошкоджені 10 приватних будинків у Бучанському районі та один – у Вишгородському. Також у Фастівському районі уламками пошкоджений один медичний заклад.

Сумська область

В ОК «Північ» повідомили про збиття двох ракет над областю.

Харківська область

Мер Ігор Терехов підтвердив ракетний обстріл міста. За попередніми даними, прильоти у Слобідському районі Харкова.

Голова ОВА Олег Синєгубов повідомив, що, імовірно, ракетами із ЗРК С-300 обстріляли критичну інфраструктуру у Немишлянському та Основ'янському районах Харкова 

Житомирська область

Голова ОВА Віталій Бунечко повідомив про роботу ППО. Пізніше він уточнив, що жоден з об’єктів інфраструктури Житомирщини не постраждав.

Полтавська область

Голова ОВА Дмитро Лунін повідомив про роботу ППО.

Миколаївська область

Голова ОВА Віталій Кім повідомив про збиття п'яти ракет над морем.

Одеська область

Голова ОВА Максим Марченко повідомив про роботу ППО. МІсцеві телеграм-канали пишуть про збиті ракети та прильоти.

Заступник голова Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що уламки крилатої ракети впали на житловий будинок у селі Степове.

Голова ОВА уточнив, що сили ППО збили 21 ракету, але є і влучання по енергетичній інфраструктурі.

Львівська область

Мер Львова Андрій Садовий повідомив про вибухи у місті. Він повідомив, що 90% міста без світла. Можливі перебої з водопостачанням.

Голова ОВА Максим Козицький розповів, що сили ППО знищили 70% ракет, які летіли над Львівщиною, однак інші акети пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури.  

Станом на 11:40 у Львівській області без електропостачання понад 470 тисяч абонентів. Найскладніша ситуація з відновленням електропостачання у Львові, проте стабілізувати ситуацію обіцяють до вечора.

Івано-Франківська область

Заступник голови Офісу президента повідомив, що ракета впала на будинок в одному із сіл, але не вибухнула. Дивом ніхто не постраждав.

Голова ОВА Світлана Онищук розповіла, що ворог влучив в один із енергетичних об’єктів області, внаслідок чого виникла пожежа на загальній площі 50 м.кв. Станом на 11.25  пожежу локалізовано, постраждалих і жертв немає.