Російські спецслужби почали втілювати провокацію із хімічною зброєю на території окупованої Запорізької області. Про це повідомили у ГУР Міноборони.

За планом, що жертвами провокації стануть російські солдати. Сліди ураження хімічною зброєю на їхніх тілах держава-агресор планує використати як фейковий доказ для звинувачення України.

У перехопленнях окупантів йдеться, що «дрони із хімічною зброєю» планують скинути в районі окупованого Енергодара, неподалік Запорізької АЕС.

Провокація на Запорізькій АЕС

Напередодні, 26 травня, у розвідці повідомляли, що окупанти готують масштабну провокацію з імітації аварії на ЗАЕС.  Для цього росіяни планують провести удар безпосередньо по території станції та звинуватити ЗСУ.

Після цього буде оголошено про аварійний витік радіоактивних речовин.

Так, росіяни намагаються спровокувати міжнародну спільноту на проведення розслідування з зупинкою бойових дій. Таким чином рашисти сподіваються отримати жадану паузу, яку використають для перегрупування окупаційного контингенту та зупинки українського контрнаступу.

У розвідці наголошують, що Сили оборони під час бойових дій використовують лише конвенційні засоби, а «чергові постановки московитських спецслужб не здатні вплинути на подальший перебіг подій на фронті».

Огляд і спростування пропаганди за 18—24 травня