Зранку 17 жовтня росія атакувала Київ дронами-камікадзе «Shahed-136».

Скільки та звідки дронів-камікадзе атакували Київ?

За словами голови МВС Дениса Монастирського, усього у повітряний простір України залетіли близько 40 безпілотників, з яких 30 націлились на столицю. Мер Віталій Кличко розповів, що Київ атакувати 28 «шахедів», з яких 23 збили.

Водночас у Командуванні Повітряних сил зазначили, що 3:30 ранку українські військові на півдні, у центрі та на півночі збили 26 дронів «Shahed-136». Більшість з них уразили підрозділи ЗРК та винищувачі. Ще кілька — противповітряні підрозділи Сихопутних військ. Рандик голови МВС Антон Геращенко розповів, що один дрон у Києві збили поліцейські з автоматів.

При цьому усі «шахеди» по столиці запустили з південного напрямку.

Удар дронів по житловому будинку

У результаті Київ атакували п'ять дронів — усі вдарили по Шевченківському району. Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що вони пошкодили енергетичні об'єкти та житловий будинок.

Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині.

У столиці дрон частково зруйнував 120-річний будинок, що є частиною міської історичної забудови. Внаслідок вибуху обвалився один під'їзд.

будинок дрон київ удар

Троє осіб, на жаль, загинули. Їх тіла дістали з-під завалів. Загинула жінка 59 років і молода пара — чоловік і дружина, обом було до 30 років. Вони очікували на дитину, жінка була на шостому місяці вагітності. Згодом рятувальники дістали з-під завалів четвертого загиблого. Скільки ще людей може бути під завалами — невідомо, повідомила речниця ДСНС Світлана Водолага.

 київ дрона камікадзе 17 жовтня

атака дронів на київ

Shahed-136 київ

З будинку врятували 19 мешканців, з них чотирьох — госпіталізували.

київ будинок удар врятовані

Також з-під завалів дістали кішку Філю.

кішка філя завал київ дрон будинок

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мережею шириться фейк про чоловіка, який стріляв по дронам з балкона
Звук мопеду чи бензопили: силовики розповіли, як розпізнати іранський дрон Shahed-136