МебельОК

Пограємо в асоціації. Які емоції викликає у вас диван? А крісло з високою зручною спинкою, спершись на яку можна солодко порелаксувати?

Сучасні м'які меблі — це асортимент як однотипних, так і геть не схожих один на одний виробів для потреб інтер'єру. На сайті МебельОК можна купити ліжко з висувною нішею для білизни  чудовий варіант для невеличкої спальні. Або акордеон, який миттєво перетвоюється в широчезну «двоспалку». Альтернатива для вітальні на випадок неочікуваного приїзду гостей.

Диванчики, розкладачки, банкетки, пуфи з м'якими сидіннями поступово витісняють громіздкі стандартні меблі, від яких віє архаїкою. Виробники пропонують комбіновані предмети для смартів та мінімалістичних інтер'єрів. Диван з боковими полицями для книжок? Без проблем! Двоповерхове ліжко-чердак з функціями міні-гарнітуру? Вже у продажі!

Основа крісла або стільця — тверда, бо це каркас, хоча меблі з сидушками й називаються м'якими. Новим словом у меблевій індустрії стали так звані безкаркасники: вироби на основі поліуретану або інших набивних матеріалів. Жодної деталі з дерева.

Їх особливість — у неймовірній комфортності. Перемістити крісло-мішок з однієї кімнати в іншу може навіть дитина. Доречі, для дитячих та ігрових приміщень виробники пропонують мішки у вигляді футбольних м'ячів, фруктів, казкових персонажів. Тактильна естетика, предмети, які дарують безпеку. І навіть натяків на громіздкий каркас.

Більше м'якості більше комфорту

Історія безкаркасних меблів корінням йде у сивину. Що слугувало матрасом для людини, яка мешкала у печері? Трав’яний настил, покладена в кілька шарів шкіра мамонта. М’якість основа дивану чи крісла, усередині якого знаходяться монолітні пінні блоки. 

Силует виробу можна створити будь-який, проте найчастіше це кубічна форма, яка трансформується у зручну горизонтальну фігуру з боковинами. Так, безкаркасник можна розкласти, така функція теж передбачена виробником. 

Завдяки легкій вазі, меблі можна використовувати у будь-яких приміщеннях. Це може бути облаштунок зони сну на веранді чи додаток до класичної стінки у спальні на другому поверсі дачного будиночку. 

Критерії вибору безкаркасника прості. На стадії ознайомлення з характеристиками товару, потрібно з'ясувати:

  • для якого приміщення ви купуєте меблі,
  • як саме вони будуть використовуватися можливо, тільки задля декору,
  • чи відповідають стиль та колір виробу стилістиці кімнати,
  • чи адаптований внутрішній наповнювач до інтенсивної експлуатації,
  • якості тканини, використаної для зовнішньої обшивки.

Блоки на основі полімерної піни не єдиний наповнювач, з якого роблять безкаркасники. Для крісел бохо застосовують гранули пінополістирола: дрібні кульки, абсолютно безпечні та екологічні. Навіть якщо меблі промокнуть, вони швидко висохнуть. Чудова пропозиція для відкритих майданчиків літніх кафе.   

З повагою до традицій, деякі виробники використовують задля наповнювача сухостій. Сіно має приємний аромат, але безсиле перед впливами вологи. Альтернативний варіант кокосова койра. До речі, дитячі ортопедичні матраси на койрі в каталозі магазину МебельОК теж є. Ступінь жорсткості зазначено в описі.

Зовнішня обивка має бути міцною, антистатичною й кольоростійкою. В ідеалі з опцією антикіготь, адже кріселко у вітальні чи на кухні може облюбувати для власного відпочинку ваш домашній улюбленець. Накопичена енергія добре акумулюється в штучних тканинах, проте сучасні технології дозволяють отримувати синтетичне хутро та екошкіру, які на тактильному й навіть фізичному рівні майже не відрізняються від натуральних фактур. Дива та й годі.