деснянська тец

Продовження ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури може призвести до відключень електроенергії та води по всій Україні. Про це заявив в ефірі телемарафону заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«У нас критична ситуація по всій країні зараз. У нас залежить один регіон від іншого», — наголосив він та закликав українців економити електроенергію і готуватися до можливих віялових відключень.

Тимошенко розповів, що внаслідок ракетних ударів постраждали об'єкти енергетичної інфраструктури у Києві, Дніпрі, Житомирі та Миколаєві.

В ДТЕК повідомили, що удари прийшлися по двом об'єктам компанії. У результаті обстрілів загинув один співробітник і ще шість — поранені. Також сильно пошкоджене обладнання.

За даними мера столиці Віталія Кличка, у результаті ракетних обстрілів пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури. Наразі частково обмежене надання послуг електро- та водопостачання в багатьох будинках на лівому березі столиці. У деяких будинках можливе пониження тиску в водопровідній мережі, зміна кольору та прозорості води.

Тим часом слідчі Служби безпеки України розпочали нове кримінальне провадження за фактами обстрілу ТЕЦ в одному зі спальних районів Києва.

У Житомирі внаслідок обстрілу відсутні електрика та вода, повідомив мер міста Сергій Сухомлин. Загалом же без світла залишилися 11 населених пунктів області.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко розповів, що внаслідок ракетного удару без електрики лишилися окремі райони Дніпра, Синельникового та Васильківки. Знеструмлена одна з насосних станцій «Дніпроводоканалу». На лівому березі міста Дніпра перебої з водою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракета «Калібр»: що це за зброя, якою росія щодня атакує нашу країну