F-16

Сполучені Штати та їх союзники планують передати Україні винищувачі F-16. При цьому літаки можуть безпосередньо постачати не США. Про це пише NBCNews з посиланням на високопоставленого посадовця з Білого дому.

Час, коли Україна отримає F-16, залишається невідомим, проте чиновник зазначив, що літаки не візьмуть участь у запланованому українському контрнаступі.

«Найближчими місяцями США та їх союзники вирішать, коли справді передати літаки, скільки ми їх надамо та хто саме передасть», — сказав посадовець.

Перед цим CNN повідомило, що американський президент Джо Байден проінформував лідерів G7, що США не проти підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16. Згодом цю інформацію підтвердили президент Володимир Зеленський та британський прем'єр Ріші Сунак.

«Вітаємо повідомлення про те, що США схвалять підготовку українських пілотів на винищувачах F-16. Велика Британія працюватиме разом із США, Нідерландами, Бельгією та Данією, щоб забезпечити Україну необхідними бойовими повітряними силами», — напсиав Сунак у своєму Twitter

За даними ЗМІ, навчання відбуватимуться не у США, а, ймовірно, у Європі. Але американський персонал братиме участь у навчанні разом із союзниками та партнерами в Європі. Раніше  Yahoo! New  писало, що американські військові за результатам тестувань українських пілотів дійшли висновку, що вони зможуть опанувати F-16 за чотири місяці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бойові соколи F-16. Що відомо про винищувачі, які хоче отримати Україна