Весь цивілізований світ став на бік України та шукає будь-які шляхи, щоб допомогти у протистоянні «руському міру».

Музиканти присвячують пісні українцям, режисери фільмують наслідки російського вторгнення, щоб донести правду світовій спільноті, актори надають своє житло біженцям і відвідують нашу країну під час війни.

Ще одним доказом того, що культурний світ не залишається осторонь, є мурали, намальовані в різних кінцях планети.

Chas News зібрав добірку об'єктів стріт-арту, створених на підтримку України. Всі вони символізують нашу майбутню перемогу.

Мурал у Чехії

Чеський мурал символ зруйнованого дитинства. На ньому зображено дівчинку, що тримає український прапор та прикриває ним різних казкових і мультиплікаційних героїв. Серед них Міккі Маус, чеський кріт (відомий мультиплікаційний герой чеських мультфільмів), мумі-троль (персонаж книг шведської письменниці Туве Янссон) та ще декілька популярних образів.

Мурал про Україну у Чехії

Окрім очевидного жесту підтримки українців, робота також символізує головну роль України у війні з рф не лише захист своїх територій, а й зупинку подальшого колоніального наступу рашистів на цивілізований світ.

Мурал у Франції

На паризькому муралі зображено жінку з українським прапором. Поруч напис «Vive la résistance ukrainienne!» («Хай живе український спротив!»).

Паризький мурал про Україну

Картина відсилає до відомого полотна Ежена Делакруа епохи романтизму «Свобода, що веде народ». І втілює незламність українського народу, про яку тепер знають по всій планеті.

Мурали у Польщі

У Гданську з'явився незвичний мурал на знак щирих симпатій до України. На ньому зображено Гітлера, Сталіна та путіна. Очі диктаторів закриті стрічкою з написом «No more time».

Мурал у Гданську про Україну

Авторство належить відомому місцевому художнику Петру Яворському. Це очевидний символ солідарності Польщі та України і зрозуміла паралель між трьома найкровожерливішими диктаторами в історії.

В іншому польському місті Познані, з'явився мурал з відсилкою до відомого твору про «хлопчика, що вижив» Гаррі Поттера.

Мурал у Познані про Україну

Художник Kawu зобразив очільника кремля в образі темного мага Лорда Волдеморта, а президента України Володимира Зеленського в образі Гаррі Поттера.  

Мурал у Литві

Один з «найсвіжіших» муралів на підтримку України з'явився у столиці Литви Вільнюсі.

Художник Лінас Казюленіс обрав прообразом фото прощання українського прикордонника з дружиною на залізничному вокзалі.

Мурал у Литві про Україну

Світлина, яку зробили ще 27 лютого в українському Краматорську на Донеччині, облетіла світ і надихнула митця на створення власного твору

Мурал у Німеччині

У центрі Франкфурта створили мурал, де зображений голуб миру, що тримає оливкову гілку в синьо-жовтих кольорах.

Мурал у Німеччині про Україну

Таке художнє висловлювання проти війни в Україні належить німецькому митцю Юстусу Беккеру.

Мурал у Сирії

У Сирії на фасаді зруйнованого будинку з'явився мурал з зображенням України, яку намагається загарбати путін верхи на ведмеді. Художник Азіз Аль-Асмар таким чином ще й нагадав, що багато сирійців втратили домівки через війну, у якій брала участь рф.

Мурал у Сирії про Україну

За словами художника, війна в Україні це пряме продовження політики рф, і єдиний спосіб припинити це консолідуватись у боротьбі проти путіна та його режиму.

Мурали у Великій Британії

У Лондоні на підтримку українців з’явився арт з дівчиною у синьо-жовтій шапці.

Як розповів художник WOSKerski, мурал найменше, що він міг зробити. Адже це моральний обов'язок кожного допомагати, сприяти людям, що страждають від несправедливості.

Мурал у Великій Британії про Україну

Ще один жест підтримки надійшов з міста Лланеллі в Уельсі. Там художник Стів Дженкінс намалював жест з руками в формі серця і додав напис «Pray For Ukraine» «Моліться за Україну».

Мурал у Великобританії про Україну

Все це для того, щоб українці відчували моральну допомогу в такий важкий час та любов з кожного куточка світу.

«Доброго вечора, ми з України!». Як виникли найпопулярніші фрази російсько-української війни
Воєнна хроніка. Чотири фільми про російську агресію, які варто подивитися