відключення світла

Кабінет міністрів визначив перелік критично важливих об'єктів, у яких мають по можливості не вимикати світло. Список наводиться у «Порядку визначення та застосування граничних величин споживання електричної потужності», затвердженому постановою №600 24 травня і опублікованому 27 травня.

Так, відповідно до нього пріоритетне електропостачання відповідно до встановленого мінімального навантаження має забезпечуватися для:

  • об’єкти критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору та сектору системи життєзабезпечення, включених до Реєстру об’єктів критичної інфраструктури;
  • заклади охорони здоров’я державної або комунальної форми власності;
  • військові частини та ТЦК;
  • підприємства оборонного комплексу та залізничного транспорту;
  • підприємства, діяльність яких важлива для забезпечення продовольчої, економічної та/або енергетичної безпеки країни, підприємства з неперервним циклом виробництва; електронні комунікаційні мережі;
  • органи державної влади (Верховна Рада, Кабінет Міністрів, центральні органи виконавчої влади, правоохоронні органи, об’єкти ДСНС.

Переліки цих об'єктів у регіонах затверджуються обласними військовими адміністраціями.

Для інших споживачів має бути забезпечено «справедливу і рівномірну» черговість погодинних відключень світла у разі потреби.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відключення світла: яка ситуація буде влітку та чого чекати взимку