падіння Ан-12 в Греції
Facebook

Транспортний літак компанії «Антонов» Ан-12 з вісьмома людьми на борту розбився поблизу міста Кавала на півночі Греції ввечері 16 липня.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне телебачення ERT та грецьких пожежників.

За даними ЗМІ, мова про літак української компанії, який летів із Сербії в Йорданію. Пілот попросив про аварійну посадку через проблеми з двигуном, але згодом сигнал із ним втратили.

Як повідомляє ERT news, Ан-12 виконував комерційний транспортний рейс. Під час польоту загорівся один із чотирьох двигунів, літак впав на кукурудзяне поле. Ніхто із місцевих мешканців не постраждав, однак вони ще кілька годин чули звуки вибухів.

 

Πτώση αεροπλάνου και έκρηξη κοντά στο Παλαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου. Απο πλευράς Δήμου ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο συνάδελφος Ανδρέας Καλλινικίδης βρίσκονται στο σημείο της πτώσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πολεμικής Αεροπορίας πρόκειται για Ουκρανικό cargo

Posted by Christos Bosmpotis on Saturday, July 16, 2022

Пожежники повідомили, що для гасіння займання після падіння літака залучили 15 рятувальників та сім машин. Про 12-тонний вантаж літака відомо мало, представники пожежної служби Греції зазначають, що розглядають його як «небезпечний».

Оновлення 10:40

Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що літак Ан-12 перевозив небезпечний вантаж за маршрутом Сербія — Йорданія — Бангладеш. Екіпаж складався із восьми громадян України.

На місце катастрофи вже прибули українські консули, які намагатимуться з'ясувати всі обставини інциденту.

Під Рязанню в росії розбився літак Іл-76 (відео)