зеленський і байден

Сполучені Штати ретельно організували переліт президента Володимира Зеленського до Вашингтону та ретельно охороняли його уздовж усього маршруту. Деталі цієї операції розповіло ВВС.

Так, спочатку Зеленський на нічному поїзді прибув до польського Пшемисля. Там українська делегація сіла на автомобілі, серед яких були чорні Chevrolet Suburban — улюблена модель уряду США.

Незабаром після цього системи відстеження польотів показали, що Boeing C-40В ВПС США, на борту якого, ймовірно, знаходився Зеленський, злетів з аеропорту Жешува приблизно за 80 км на захід від Пшемисля.

Літак попрямував на північний захід у бік Великобританії, але перш ніж він увійшов до її повітряного простору над Північним морем, літак-розвідник НАТО просканував місцевість. Відомо, що море патрулюють російські підводні човни.

Водночас американський винищувач F-15, який вилетів з бази у Британії, супроводжував літак із президентом України частину його шляху.

Зрештою, близько полудня 21 лютого (за Вашингтоном) літак приземлився неподалік Вашингтона. Вся дорога зайняла майже за 10 годин після зльоту.

Після прибуття до США президента України, як і інших голів держав, охороняла Секретна служба США.

22 грудня Зеленський повернувся до Польщі, де зустрівся з президентом Анджеєм Дудою, і зранку 23 грудня був у Києві.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Світло нашої віри не згасне»: головне з виступу Зеленського у Конгресі США (відео)