В Україні досі триває війна. Важко передбачити, коли вона закінчиться, проте життя має продовжуватись. Українці, які були змушені покинути батьківщину, потроху повертаються додому. Багато хто відновлює роботу і намагається жити у новій реальності.

Крім роботи, звісно, люди знаходять й інші варіанти «перевести дух». Перегляд серіалів є одним з найзручніших способів, адже короткий формат серіїї не займає багато часу і допомагає відволіктися.

Chas News підготував добірку серіалів, що виходять у травні і які варто переглянути.

«Сходи» (The Staircase)

Дата виходу: 5 травня 2022 року

Жанр: трилер, кримінал 

У головних ролях: Колін Ферт, Тоні Коллетт, Майкл Стулбарг, Софі Тернер 

Історія про щасливе подружжя Майкла та Кетлін Пітерсонів, чиє врівноважене сімейне життя перервала трагічна й загадкова смерть Кетлін.

За свідченнями Майкла, його дружина випадково змішала ліки та алкоголь, через це їй стало зле і вона впала зі сходів. Проте детективам версія про нещасний випадок здалася не зовсім правдоподібною, тож чоловік стає основним підозрюваним у вбивстві.

Кримінальний трилер, котрий розповідає про обставини таємничої смерті Кетлін Пітерсон та подальший хід розслідування цієї справи. Інтриги додає той факт, що мінісеріал заснований на реальних подіях.

«Любов, смерть і роботи» (Love, Death & Robots)

Дата виходу: 20 травня 2022 року

Жанр: фантастика, трилер

У головних ролях: Джош Бренер, Гері Ентоні Вільямс, Кріс Парнел

На стримінговій платформі Netflix незабаром представлять третій сезон фантастичної антології «Любов, смерть і роботи». Кожен сезон серіалу складається з коротких анімованих епізодів, які різні за стилем, жанром і через це сподобаються будь-якій аудиторії. Від горорів до веселих фантазійних історій про нашестя котів чи божевільний пилосос.

Епізоди поєднані між собою загальною темою технологіями (зазвичай майбутнього), що виявляються не надто дружніми до людства. А за кожною фантастичною сценою приховане філософське висловлювання, що наштовхує на переосмислення місця людини у всесвіті.   

«Кларк» (Clark)

Дата виходу: 5 травня 2022 року

Жанр: комедія, кримінальний

У головних ролях: Білл Скашгорд, Лукас Веттерберг, Бйорн Густафссон

Міні-серіал розповідає про життя Кларка Олофссона славнозвісного злочинця, що скоював напади на людей, торгував наркотиками, грабував банки і навіть втікав з в'язниць. Він був одним з учасників пограбування і захоплення заручників у Комерційному банку на площі Норрмальмсторг в Стокгольмі. Після цього випадку, до речі, і з'явився термін «стокгольмский синдром».

Історія про справжню зірку злочинного світу та найбільш відомого і суперечливого кримінальника Швеції.

«Змій в Ессексі» (The Essex Serpent)

Дата виходу: 13 травня 2022 року

Жанр: драма, містика

У головних ролях: Том Гіддлстон, Клер Дейнс, Клеманс Поезі

Головна героїня Кора Сіборн вирушає до Ессексу, щоб розслідувати згадки про міфічного змія. Вона впевнена, що створіння може бути прадавнім хижаком. Однак одразу після її прибуття трапляються страшні події, через які місцеві починають звинувачувати Кору і пов'язувати її появу з їхніми бідами.

«Змій в Есссексі» це містична драма про протистояння прихильників наукового прогресу та суспільства, переповненого архаїчними уявленнями про світ. Історія, в якій кожен намагається не втратити віру у свої переконання.

«Обі-Ван Кенобі» (Obi-Wan Kenobi)  

Дата виходу: 25 травня 2022 року

Жанр: наукова фантастика, пригоди

У головних ролях: Юен Мак-Грегор, Гайден Крістенсен, Джоел Еджертон

Один з найочікуваніших проєктів із всесвіту «Зоряних війн». Пригоди головного героя розгортаються між подіями фільмів «Помста Ситхів» та «Нова Надія». Обі-Ван Кенобі перебуває на планеті Татуїн, де приглядає за юним Люком Скайвокером.

Паралельно він протистоїть імперцям та інквізиторам, що розгорнули масштабне полювання на всіх джедаїв з метою їх знищення. 

Після неймовірного успіху «Мандалорця» можна впевнено сказати, що серіали студії Disney вдихнули нове життя у всесвіт «Зоряних війн». Тож фанати очікують продовження захопливого космічного вестерну, і навіть повернення одного з найпопулярніших попкультурних кінозлодіїв Дарта Вейдера. 

Воєнна хроніка. Чотири фільми про російську агресію, які варто подивитися