місце вибуху ракети у польщі

15 листопада 2022 року о 15:40 в районі села Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва, внаслідок чого загинуло двоє громадян Республіки Польща.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі. У звʼязку з інцидентом міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау викликав посла росії до МЗС для надання детальних поясненнь.

Водночас президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у Польщі поки немає достовірної інформації, хто запустив ракету.

«Розслідування буде союзницьким. На даний момент у нас немає доказів того, хто випустив ракету. Це була ракета російського виробництва, але розслідування триває», — поінформував Дуда.

Президент США Джо Байден при цьому вважає «малоймовірним» запуск ракети з росії. На саміті G20 він скликав зустріч лідерів держав, щоб обговорити це питання.

«Є попередня інформація, яка заперечує це. Я не хочу говорити про це, поки ми не проведемо повне розслідування. Але по лініях траєкторії малоймовірно, що вона була випущена з Росії, але ми побачимо», — пояснив він.

Агентство Associated Press з посиланням на трьох американських посадовців пише, що на території Польщі впала ракета української ППО, яку випустили по російській ракеті. Водночас за кілька годин до цього джерело видання в американській розвідці повідомило, що 15 листопада російські ракети перетнули польський кордон.

Україна закликала Польщу надати її фахівцям доступ до місця падіння ракети. У відповідь на це президент Анджей Дуда заявив, що Варшава і Вашингтон мають порадитись, перш ніж давати Україні дозвіл брати участь у розслідуванні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Масована ракетна атака по Україні 15 листопада: що відомо