Співачку Машу Фокіну другий день поспіль обговорюють в українських ЗМІ та соціальних мережах. Все почалося після того, як вона зізналася, що сприяла знайомству свого діда, першого українського прем'єра Вітольда Фокіна з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

«У дідуся завжди були амбіції. Він — сірий кардинал. Він завжди по той бік камери, не любить інтерв'ю, не любить пресу. Але вони знайшли спільну мову з Андрюшою, ну, з Андрієм Борисовичем, як вони можуть закінчити цю війну», – розповіла співачка у програмі «Світське життя». 34-річна Фокіна зізналася, що з Єрмаком товаришує  з 18 років. Зараз, за словами Фокіної, її друг Єрмак потребував допомоги в завершенні війни на Донбасі.

Сhas News згадав, чим відома Маша, чи то Марія Ігоревна Фокіна.

Співачка народилася в березні 1986 року. В одному з інтерв'ю Фокіна зізналася, що фінансову підтримку її творчості надавав батько — Ігор Фокін, на той час заступник голови правління газодобувної компанії «Девон», а згодом керівник проектів українсько-дагестанських економічних та гуманітарних відносин. Цікаво, що в лютому 2017 року пакет акцій «Девон» викупили структури, близькі до Юрія Бойко, Івана Фурсіна та Павла Фукса. Пізніше компанія спростувала цю інформацію, вказавши, що жоден з них не був її акціонером. 

У 2003 році вийшов перший кліп співачки, а через чотири роки — музичний альбом.

Як слідує зі слів Фокіної, з Єрмаком вони познайомились в 2004 році. Тоді Єрмак займався продюсуванням фільмів. Приблизно в той же час він став співзасновником компаній «Інтерпромфінанс-Україна» та «М.Е.П» разом з громадянином РФ Рахамімом Емануїловим. За повідомленнями російських ЗМІ, Емануїлов — бенефіціар московської фірми «Інтерпромторг», яка зареєстрована серед засновників компанії «Інтерпромбанк». Одним з акціонерів «Інтерпромбанку» значиться член Ради Федерації, сенатор від Камчатського краю Валерій Пономарьов, близький до оточення президента РФ Володимира Путіна. Одним з членів ради директорів «Інтерпромбанк» є Іван Садчиков — зять першого заступника голови апарату уряду РФ Сергія Приходька.

Фокіна разом з Єрмаком

Фокіна має зв'язки не тільки в зірковій тусовці, а й серед політиків першої величини. В 2011 році співачка розповідала «Сегодня», що Йосип Кобзон — друг сім'ї. Крім того, дідусь познайомив її з Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою, Віталієм Масолом та Віктором Черномирдіним.

Отже тусовщиця знала багатьох відомих людей. Проте не всі відомі факти. Як от, наприклад, де знаходиться Пізанська вежа. Хоча, чи воно їй потрібно?

Нагадаємо, Вітольда Фокіна включили до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 18 серпня 2020. За цей час він вже встиг зробити ряд скандальних заяв, зокрема про необхідність прямих переговорів із окупаційними адміністраціями та питання загальної амністі.

Онучка з дідусем

Жартівники вже встигли відредагувати офіційну сторінку Фокіної у Вікіпедії, вказавши в біографічних даних, що вона співачка, модель, актриса та «подруга Андрюші».

Сторінка Фокіної на Вікіпедії