Глава держкомпанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко йде у відставку.

Про це написала «Економічна правда» з посиланням на співрозмовників у Верховній Раді.

Зазначають, що посадовець написав заяву про звільнення. Його місце може зайняти чинний міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За процедурою, Вітренка мала б звільнити наглядова рада «Нафтогазу». Втім, за її відсутності це може зробити Кабмін.

«Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренка на певний час призначать в.о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії», — зазначило джерело.

Оновлення від 16:00. Вдень 1 листопада Кабінет міністрів України звільнив Юрія Вітренка з посади голови «Нафтогазу». Про це у Telegram повідомив Олексій Гончаренко, народний депутат України.

«Кабмін звільнив Юрія Вітренка. Новим головою Нафтогазу, скоріш за все, стане Олексій Чернишов, міністр регіонального розвитку», — написав Гончаренко.

Вітренка призначили на посаду очільника «Нафтогазу» 29 квітня, після звільнення Андрія Коболєва. У квітні 2022-го його знову обрали на посаду глави компанії ще на рік.

Проте, у вересні Вітренко заговорив про можливі відставку на тлі суперечностей між «Нафтогазом» і урядом щодо єврооблігацій — у липні компанія заявила, що уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК.

Колишній голова «Ощадбанку» Андрій Пишний став новим головою НБУ