Оточення російського підприємця Костянтина Григоришина продає його колишній маєток в Підмосков'ї за $50 млн. Відповідне оголошення з'явилося на одному з російських сервісів з продажу нерухомості. Згідно з описом, триповерховий будинок загальною площею 2 тис. кв. м має по шість спалень та санвузлів, басейн, сауну, більярдну, альтанки та будиночок для охорони. Маєток продається разом з меблями та оздобленням «Пшонка-стайл». Об'єкт знаходиться в елітному Одинцовському районі під Москвою.

За інформацією єдиного державного реєстру нерухомості РФ, власником будинку є колишня дружина Григоришина — Оксана. Право власності встановлено в 2000 році. В 2002 році саме Оксана Григоришина зверталася до тодішнього посла РФ в Україні Віктора Черномирдіна з заявами про загрозу життю сім'ї та систематичне стеження. За даними у відкритих джерелах, подружжя перебуває у розлученні.

В 2014 році слідчі органи РФ оголосили Григоришина у міжнародний розшук, в 2016 році Басманний суд Москви також наклав арешт на його майно в Росії дві квартири в центрі Москви, колекцію предметів мистецтва з картинами відомих художників та будинок в Одинцовському районі. Згодом адвокати подали апеляції на арешт майна.

Того ж року Григоришин на додаток до російського та кіпрського громадянств, які вже мав, отримав українське. В листопаді 2020 року Міщанський райсуд Москви заочно засудив Григоришина до чотирьох років колонії загального режиму. Підприємця звинуватили в несплаті податків на суму 1,4 млрд руб. (близько $18 млн).

В Україні бізнес Григоришина сконцентровано у фінансово-промисловій групі «Енергетичний стандарт». Ключові активи знаходяться в сферах енергетики, розподілу електроенергії, важкого та енергетичного машинобудування та логістики. Бізнес-партнерами Григоришина в Україні в різні часи були Ігор Коломойський, Ігор та Григорій Суркіси, Вадим Новинський та Петро Порошенко. Саме Порошенко в 2014 році потрапив в скандал за закупівлю в РФ електроенергії через «фірму-прокладку» Григоришина. Зокрема, про цей епізод у житті п’ятого президента йдеться у останній частині розслідування Дениса Бігуса.

Як виглядає теплоход «Хвиля»‎, на якому нібито влаштовували вечірки для членів наглядової ради «Укрзалізниці»‎
Зеленський «подовжив» ланцюг знака президента. Але ні, це не манія величі