ірина венедіктова іван баканов

Президент Володимир Зеленський усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови Служби безпеки Україні і відсторонив Ірину Венедіктову від посади Генерального прокурора.

Відповідні укази з'явилися на сайті Офісу президента.

Баканова усунули від виконання обов'язків голови Служби безпеки України відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ.

У цій статті вказано наступне: невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов’язків.

Венедіктову відсторонили відповідно до частини другої статті 11 закону «Про правовий режим воєнного стану». Відповідно до неї, президент у період дії воєнного стану може прийняти рішення про відсторонення від займаної посади посадової особи, призначення на посаду та звільнення з посади якої віднесено до його повноважень, та покладення на відповідний період виконання обов’язків на іншу особу. 

Виконуючим обов'язки Генпрокурора призначили Олексія Симоненка – він займає посаду заступника Генпрокурора.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.