10 млн на ремонті доріг у Києві: гендиректору «Київавтодору» оголосили підозру

Гендиректору «Київавтодору» Олександру Федоренку та ще чотирьом особам повідомили про підозру у незаконному заволодінні бюджетними коштами. Вони розікрали 10 млн грн, які виділили на ремонт доріг у столиці.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі та Нацполіції.

За даними слідства, що впродовж 2022-2023 років між комунальною корпорацією та комерційними структурами укладали договори проведення капітального та поточного ремонтів автошляхів міста на суму понад 185 млн грн.

Фігуранти підписували акти виконаних робіт, у яких були зазначені недостовірні відомості. Зокрема, фіктивні дані щодо обсягів виконаних робіт, їхньої якості та вартості. Так, всупереч вимогам тендерної документації вони змінили тип асфальтного покриття, який значно гірший. Також на деяких ділянках замість нових люків та зливових решіток встановили старі, що були раніше демонтовані.

З метою виведення коштів фігуранти проводили безтоварні операції з підконтрольними підприємствами, аби зробити видимість покупки чи отримання послуги.

Відповідно до результатів експертних досліджень розмір збитків становить майже 10 млн грн.

Правоохоронці повідомили про підозру керівнику приватного підприємства та чотирьом його спільникам, у тому числі генеральному директору комунальної корпорації «Київавтодор» у заволодінні бюджетними коштами, в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст. 191 КК України).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міністра агрополітики Сольського триматимуть під вартою за підозрою у заволодінні землею держави