Росія вчетверте за день обстріляла територію Запорізької АЕС (оновлено)

Російські війська знову обстріляли територію Запорізької атомної електростанції. Про це повідомила пресслужба Енергоатому.

П’ять «прильотів» зафіксували у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. На невеличкій ділянці зайнялася трава, однак ніхто не постраждав.

Ще п’ять «прильотів» сталися в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС.

Внаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести «перезмінку» — задля безпеки співробітників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар.

Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни.

«Ситуація на станції наразі є контрольованою. Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною», — наголосили в Енергоатомі.

У мережі також публікують відео з пожежею внаслідок обстрілів. 

Оновлено 17:55

Окупанти втретє за день обстріляли район розташування Запорізької атомної електростанції, повідомили в Енергоатомі.

Удару зазнала пожежна частина, розташована за територією ЗАЕС і призначена для гасіння пожеж у разі надзвичайних ситуацій на станції. Ніхто не постраждав.

«Окупанти продовжують методично руйнувати інфраструктуру самої атомноїелектростанції, найбільшої в Україні та Європі, її міста-супутника та екстрених служб», — наголосили в Енергоатомі.

заес пожежна частина обстріл

пожежники енергоатом обстріл

Оновлено 18:27

Окупанти знову поцілили на територію атомної електростанції, влучивши зовсім неподалік від першого енергоблока. В результаті обстрілу пошкоджена насосна станція господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано обширне задимлення.

«Ситуація загострюється, адже зовсім поруч розташовані джерела випромінювання та пошкоджено кілька радіаційних датчиків.», — наголосили в Енергоатомі.

11 вересня питання безпеки Запорізької АЕС мають обговорити у Раді безпеки ООН. Напередодні засідання Генсек організації Антоніу Гутерреш закликав росію та Україну  «негайно припинити будь-які військові дії в безпосередній близькості від станції», вивести з її території війська та створити навколо ЗАЕС демілітаризований периметр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія використовує АЕС, щоб зіграти на страху Заходу перед ядерною катастрофою — ISW