15 квітня Росія, ймовірно, оголосить дефолт — Morgan Stanley

15 квітня настане крайній термін, коли Росія має виплатити купонні платежі за зовнішніми облігаціями 2023 та 2043 років погашення. Але за прогнозами Morgan Stanley & Co, шанси Росії здійснити виплати за зовнішнім боргом зменшуються, оскільки ціни на облігації падають, в країні настає рецесія та наростають обмеження щодо виплат після вторгнення в Україну, повідомляє Bloomberg.

У Morgan Stanley вважають, що у разі дефолту, ситуація в Росії буде розвиватися подібно до Венесуели, адже обом країнам найбільший дохід приносив експорт вуглеводнів. А нафтові активи не можуть працювати під дією санкцій. Крім того, Morgan Stanley зауважує на невизначеності щодо того, чи дозволять банкам США приймати купонні платежі від Міністерства фінансів Росії навіть, якщо такі виплати будуть.

Нагадаємо, Венесуела оголосила дефолт чотири року тому. Одразу після визнання латиноамериканською країною неплатоспроможності, національна валюта знецінилася та почалася гіперінфляція, яка викликала нестачу продуктів харчування.

Окупанти для штурму Києва планують залучити «Вагнерівців» та спеціальний полк імені Рамзана Кадирова
«Якщо він (Лавров) налаштований на серйозну, розмову, то ми як дипломат з дипломатом серйозно поговоримо» — Дмитро Кулеба