15 років тюрми отримав зрадник, який наводив фосфорні снаряди на Миколаївщину
СБУ

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав агент російської розвідки, який діяв на Миколаївщині.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Засуджений — місцевий житель, мобілізований до військової частини, що дислокується у регіоні. Росіяни завербували його наприкінці 2022 року, з агентом куратори спілкувалися через анонімний чат у популярному месенджері.

За завданням окупантів він передавав інформацію у вигляді координат об’єктів та місцевості зі своїми «рекомендаціями» для нових або повторних ударів. Росіяни планували використовувати для атак фосфорні боєприпаси, реактивні системи залпового вогню «Град» та дрони-камікадзе.

Поплічник отримував за співпрацю з окупантами грошову «винагороду» на свій криптогаманець.

Співробітники СБУ затримали фігуранта у результаті спецоперації на території обласного центру у травні 2023 року. У нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для фотофіксації потенційних цілей та листування з агресором.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив зловмиснику 15 років тюрми з конфіскацією майна. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

СБУ викрила мережу агентів ФСБ, які готували вбивство Володимира Зеленського