15 років в’язниці отримало подружжя агентів, яке скоригувало ракети рф на лікарню в Херсоні
Unsplash

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримали ще двоє агентів фсб, які діяли у Херсоні. Вони коригували ракетні удари росії по військовій та медичній інфраструктурі.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Засуджені — чоловік та дружина із Херсона, які проживали у цивільному шлюбі. На початку січня 2023 року вони відгукнулися на пропозицію фсб в одному з російських Telegram-каналів.

Окупанти дали завдання агентам збирати інформацію про розташування підрозділів Сил оборони. Також ворога цікавили місця лікування поранених військових.

Для передачі розвідданих фігуранти використовували месенджер і за це отримували гроші на власні банківські картки.

На початку 2023 року саме за наведенням агентів окупанти обстріляли лікарню у Херсоні.

У січні того ж року співробітники СБУ затримали обох коригувальників ворожого вогню. За матеріалами Служби безпеки суд призначив обом зловмисникам 15 років тюрми.

Суд визнав агента-чоловіка винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зраза, вчинена в умовах воєнного стану), а його дружину за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (пособництво у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала агента фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині