«152-мм української люті на фронті»: Укроборонпром показав вітчизняні снаряди (фото)

Українські артилеристи на фронті почали використовувати 152-мм снаряди вітчизняного виробництва. Про це повідомив Укроборонпром.

«152-мм української люті на фронті», — йдеться у повідомленні концерну.

Першими на застосування вітчизняних снарядів звернули увагу OSINT-дослідники з проєкту Ukraine Weapons Tracker після аналізу фотографій та відео з українськими гармашами.

На фото з передової із розрахунком 152-мм гаубиці Д-20 вони помітили боєприпаси жовтого кольору. Також у мережі з'явилося відео з такими ж снарядами.

українські 152-мм снаряди

Боєприпас має індекс «ОФ-25Т», що відрізняється від маркування радянських снарядів ОФ-25. Ймовірно, це варіант осколково-фугасного снаряда для гаубиць Д-20, Мста-Б, Мста-С та 2С3 «Акація».

152-мм снаряди українського виробництва

Ukraine Weapons Tracker зробив висновок, що це снаряди українського виробництва, оскільки вони зібрані із двох відфрезерованих частин. Снаряди такої ж конструкції раніше показував Укроборонпром, коли звітував про налагодження їх випуску.

Невдовзі після публікації Ukraine Weapons Tracker український оборонний концерн підтвердив висновки OSINT-дослідників та оприлюднив аналогічні фото з передової.

Нагадаємо, ще у листопаді міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україні налагодили виробництво 122 та 152-мм снарядів.

У Німеччині почали виробництво самохідних гаубиць RCH-155 для України (відео)