21 жовтня на залізничних вокзалах України вакцинували пів тисячі осіб
УНІАН

«Укрзалізниця» підбила проміжні результати першого дня роботи пунктів щеплення на українських вокзалах.

«Уже 500 осіб. Саме стільки пасажирів отримали щеплення в пунктах вакцинації, які «Укрзалізниця» розгорнула на вокзалах», — заявили у пресслужбі.

Наразі такі пункти працюють на семи вокзалах: у Києві, Дніпрі та Львові — цілодобово, на інших вокзалах — за графіком, який можна уточнити безпосередньо на місці. У подальшому «Укрзалізниця» обіцяє збільшувати їх кількість.

Лідирують за кількістю проведених щеплень пункти, які розміщені на Центральному залізничному вокзалі у Києві.

Тут станом на 17 годину було вакциновано 133 особи, на Львівському вокзалі — 91 особу, Дніпропетровському — 88 осіб, решта — на інших вокзалах.

Також на 10 вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19. Пасажири, які мають квиток на поїзд, можуть зробити це медичне дослідження за 350 грн.

З 21 жовтня невакциновані українці через нові правила пасажирських перевезень не можуть вільно подорожувати територією України потягом, автобусом чи літаком. 

Так, за першу половину доби 21 жовтня співробітники УЗ не допустили до поїздки 18 пасажирів, через відсутність сертифікату про вакцинацію, або документу про отримання хоча б однієї дози вакцини, або негативний тест на COVID-19.

Раніше Віталій Кличко, мер Києва, заявив, що вакцинація в столиці може стати примусовою.

Також 22 жовтня Комісія з надзвичайних ситуацій Києва має ухвалити рішення щодо впровадження додаткових обмежень у столиці в умовах «червоної» зони.

Вакцина або тест. Як українці сприйняли нові правила карантину для транспорту