26 жовтня Рівненська та Миколаївська області переходять до «червоної» зони карантину

Рівненська та Миколаївська області переходять до «червоної» зони карантину з 26 жовтня. Рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це у Facebook повідомив Олег Німчинов, міністр Кабінету міністрів.

«За результатами державна комісія вирішила встановити: з 00 години 00 хвилин 26 жовтня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Рівненської та Миколаївської областей», — написав він у Telegram-каналі.

Також ухвалено рішення застосувати на території Рівненської та Миколаївської областей обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, зазначив Немчінов.

Що заборонено у «червоній» зоні 

У «червоній» зоні кафе, ресторани, кінотеатри, театри, ринки, фітнес-центри та інші громадські місця можуть працювати лише, якщо 100% відвідувачів та персоналу вакциновані.

Навчальні заклади можуть працювати в очному форматі лише за умови, що 100% персоналу пройшли повний курс вакцинаціївід коронавірусу. Однак це не стосується дитсадків та 1-4 класів.

Мешканці «червоної» зони не можуть їздити автобусами, потягами та літати літаками в інші регіони без документів про повний курс вакцинації, негативного тесту на коронавірус або довідки про одужання від COVID-19.

Станом на 23 жовтня у «червоній» зоні перебувають 6 областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Сумська, Херсонська.

Вакцина або тест. Як українці сприйняли нові правила карантину для транспорту