3 000 євро. Десяткам людей на Сардинії загрожують штрафи за крадіжку піску та черепашок з пляжу
Getty Images

Десяткам людей загрожують штрафи до 3000 євро за вивезення піску та черепашок з пляжу італійського острова Сардинія. 41 особу підозрюють у крадіжці близько 100 кг піску.

Про це повідомляє BBC.

Білий пісок Сардинії — цінність острова. Його категорично заборонено вивозити, пише ЗМІ.

Торгівлю сардинським піском, галькою та мушлями визнали незаконною у 2017 році. Туристи ж насипають пісок у пляшки, щоб залишити його як сувенір — або продати на аукціоні.

Митна поліція Сардинії моніторила аеропорти та порти, а також шукала вебсайти, де пісок продавали. Туристів, які намагалися витягнути пляшку піску з багажу, спіймали під час митних перевірок, просвітивши його рентгенівськими променями.

Поліцейські розповіли, що напередодні вони виявили десятки рекламних оголошень про продаж предметів, незаконно зібраних з узбережжя середземноморського острова.

Інформацію про підозрюваних у скоєнні неправомірних дій повідомляють поліції Сардинії, і їм загрожує штраф відповідно до регіонального законодавства острова.

Поліція заявила, що цього року вже зібрала близько 13 000 євро штрафу. Вилучені предмети за можливості повертають в райони, з яких їх вивезли.

У 2019 році французьку пару, яка відвідувала Сардинію, спіймали з 40 кг піску в багажнику їхнього позашляховика. Поліція виявила пісок, насипаний у 14 пластикових пляшок, узятий з пляжу в місті Чіа, на півдні Сардинії.

Пара сказала поліцейським, що хотіла забрати пісок додому як «сувенір», і не розуміла, що вчинила правопорушення.

У Флориді літак часів Другої світової війни здійснив посадку на пляжі, повному людей