4 травня у Криму могли уразити кілька «Іскандерів» — Радіо Свобода (фото)

Вночі 4 травня у Криму могли бути уражені кілька пускових установок від комплексів «Іскандер-М», які завдають по Україні удари балістичними ракетами.

Як пише російськомовна редакція Радіо Свобода, на супутникових фото від 5 травня видно сліди від пожежі на місці, де раніше розміщувалися ворожі ракетні комплекси.

4 травня Міноборони рф заявило про збиття 4 ракет ATACMS над півостровом. Водночас ще о 2 годині ночі система супутникового стеження за природними пожежами США зафіксувала кілька джерел загоряння на території кар'єру на території Сусанінської сільської ради.

Того ж дня ввечері про ураження в Криму двох пускових установок «Іскандерів» та їхнього боєкомплекту написав український Telegram-канал «Дивізіон-«ТІВАЗ», який регулярно публікує відео ударів з РСЗВ Himars.

На супутникових фото від 20 квітня помітно не менше 4 машин, габарити яких відповідають пусковим установкам «Іскандерів».

При цьому у однієї з них ракета знаходилася у передпусковому вертикальному положенні.

На фото від 5 березня видно сліди від великої пожежі, а також вирву, якої немає на раніших світлинах.

Радіо Свобода відзначає, що загоряння сухої трави могли спричинити пуски і російських ракет, однак у ніч на 4 березня про удари «Іскандерами» по території України не повідомлялося.

Командування ЗСУ вибухи у Криму 4 травня не коментувало.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Український дрон вночі знищив російський катер «Мангуст»: що про нього відомо