46 країн ЮНЕСКО бойкотуватимуть Комітет всесвітньої спадщини, поки його очолює рф

У 45-ій сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО відмовилися брати участь 46 країн зі 195, оскільки його очолює росія.

Про це у Telegram повідомив Олексій Ткаченко, міністр культури України.

Проведення засідання мало відбутися у російському місті Казань. Сторони Конвенції про всесвітню спадщину 1972 року підписали відкритий лист через порушення міжнародного гуманітарного права в Україні.

Серед підписантів: Афганістан, Албанія, Андорра, Австралія, Австрія, Канада, Колумбія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Еквадор, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Чорногорія, Нідерланди, Нова Зеландія, Нігерія, Північна Македонія, Норвегія, Перу, Польща, Португалія, Республіка Корея, Румунія, Сент-Кітс і Невіс, Сан-Марино, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Велика Британія та Північна Ірландія, Сполучені Штати Америки та Україна.

Ткаченко додав, що Міністерство культури та інформаційної політики не раз просило виключити росію з ЮНЕСКО. Армія рф в Україні зараз руйнує культурну спадщину та історичні пам'ятки.

«Розраховую, ЮНЕСКО візьме до уваги вищесказане. Країна, що вбиває мирних жителів та руйнує культуру іншої держави, не може бути членом організації. За будь-яких обставин», — підсумував міністр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генасамблея ООН призупинила членство росії в Раді з прав людини