5 листопада Верховна Рада розгляне законопроєкт про держбюджет на 2021 рік
Apostrophe

У четвер, 5 листопада, Верховна Рада розглядатиме на сесії законопроєкт про державний бюджет на 2021 рік.

Про це голова парламенту Дмитро Разумков сказав на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє УНІАН. «На цьому тижні, наскільки я розумію, на четвер ми плануємо розгляд бюджету», — сказав Разумков.

За його словами, сьогодні профільний комітет має «якомога швидше розглянути це питання».

Голова ВР запевнив, що комітет «більш ніж серйозно поставиться до цього питання і відповідально будуть ставитися при ухваленні рішення всі депутатські фракції та групи й кожен з народних депутатів».

Як сказав Разумков, на цьому тижні також планується розгляд законопроєктів, що стосуються суддівської реформи, законопроєкту про «інвестнянь» та питань антикорупційної стратегії.

Крім того, Разумков повідомив, що до нього з листом звернувся міністр охорони здоров'я Максим Степанов з проханням на цьому тижні розглянути законопроєкт №3891, яким передбачено посилення відповідальності за неносіння масок. Він додав, що хотів би почути точку зору профільних комітетів з цього питання.

Ключові цифри держбюджету на 2021 рік

Ключові цифри бюджету на наступний рік виглядають так:

зростання ВВП + 4,6%;

середній курс - 29,1 грн / дол;

доходи держбюджету - майже 1,1 трлн грн;

видатки держбюджету - 1,3 трлн грн;

дефіцит бюджету - 270 млрд грн.

Хронологія прийняття бюджету

14 вересня 2020 року Кабмін затвердив проєкт держбюджету на наступний рік.

18 вересня 2020 року Кабмін представив у парламенті проєкт держбюджету на 2021 рік.

Заступник голови фракції «Голос» Железняк повідомив, що до проєкту закону про державний бюджет України на 2021 рік депутати подали понад 2,4 тис. поправок.

16 жовтня 2020 року засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету, на якому мали затвердити поправки до проєкту державного бюджету на 2021 рік було скасовано.

29 жовтня 2020 року перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив про те, що розгляд у першому читанні проєкту держбюджету-2021 попередньо заплановано в парламенті на 5 листопада.

 

Без зброї, наркотиків та проституції