500 тисяч українських переселенців отримають додаткові виплати через програму ООН

Міністерство соціальної політики України уклало меморандум з Всесвітньою продовольчою програмою ООН, завдяки чому внутрішньо переміщені особи з числа найбільш вразливих груп отримають додаткові до державних програм грошові виплати.

Повідомляють у Міністерстві соціальної політики України.

В рамках програми планується охопити додатковою до державних програм підтримкою близько 500 тис. людей.

Виплата додаткової грошової допомоги вразливим домогосподарствам буде здійснюватися за три місяці в розмірі 2,2 тис. грн на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більше, ніж для трьох осіб.

«Ми розуміємо, що через широкомасштабну війну, значна частина економіки у нас зупинилась, а кількість людей, які потребують допомоги, значно зросла. Тому використовуємо кожну можливість залучити від міжнародних партнерів додаткові ресурси, щоб надати більше підтримки людям, які найбільше її потребують під час війни», — розповіла Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України.

Нагадаємо, за даними ООН в нашій країні через війну, розв’язану росією, понад 7,1 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.