60 громадських організацій вимагають ухвалити законопроєкт про медичний канабіс
Pixabay

Українські громадські організації (ГО) підписали звернення, у якому закликають нардепів підтримати законопроєкт № 5596 про медканабіс.

Підписанти вимагають ухвалити закон у першому читанні до 16 липня, адже до канікул у Верховній Раді залишилися лише два сесійні тижні, повідомляє 100%LIFE.

«Часу мало. Його може взагалі не бути, якщо народні обранці не згадають про обіцяне», — наголошують у зверненні.

ГО закликають членів комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримати законопроєкт № 5596 на засіданні 30 червня. Після цього Дмитро Разумков зможе винести його на голосування вже наступного тижня після комітету.

Підписанти підкреслили, що цього чекають 2 млн українців, які страждають від онкології, розсіяного склерозу, посттравматичного синдрому та інших хвороб.

У зверненні нагадали, що медичний канабіс — це звичайні ліки, продаж яких суворо контролюватимуть. ГО вимагають якнайшвидше ухвалити закон та припинити страждання людей.

Звернення склали Інна Іваненко від благодійного фонду «Пацієнти України» та Дмитро Шерембей від благодійної організації «Мережа 100% Життя».  Лист підписали 59 громадських організацій.

На тлі пандемії коронавірусу у світі зріс рівень вживання наркотиків — ООН