66% європейців підтримують вступ України до ЄС — опитування

Більшість громадян у всіх країнах ЄС підтримують євроінтеграцію України. Загалом по Європі цей показник на рівні 66%. І Ілише в Угорщині цю ідею підтримують менше половини населення. 

Про це свідчить опитування Flash Eurobarometer, яке провели у квітні в усіх країнах ЄС.

Найбільше вступ України до ЄС підтримують в Португалії (87%), Естонії (83%), Литві (82%) та Польщі  (81%). В Угорщині цей показник найнижчий – 48%.

Найбільше незгодних бачити Україну в ЄС припадає на Люксембург (38%), Грецію (37%), Угорщину (36%).

також опитування показало, що 89% європейців відчувають співчуття до українців, 88% схвалюють ідею запросити до ЄС людей, які рятуються від війни, а 80% схвалюють надану Україні фінансову підтримку.

Ще 78% європейців вважають, що влада росії винна у ситуації, що склалася в Україні. Проте є країни, населення яких із цим не погоджується. На Кіпрі таких 51%, а в Болгарії — 46%.

Дослідження провели на замовлення Єврокомісії.

Раніше опитування соціологічної групи «Рейтинг» показало, що в Україні зменшився рівень підтримки вступу до НАТО, він наближається до довоєнних показників. А рівень підтримки вступу до ЄС значно зріс.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.ʼ

Лише 11% українців сумують за розпадом СРСР — опитування