89% молодих українців вірять в обнадійливе майбутнє держави — опитування
Unsplash

Більше половини молоді, які залишились в Україні, не хотіли б переїжджати в інше місце та хочуть брати участь у процесах відбудови.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром аналізу та соціологічних досліджень (CISR) Міжнародного республіканського інституту (МРІ) у межах програми USAID «Мріємо та діємо».

Участь у ньому взяла молодь, яка мешкає в Україні та переїхала до Польщі після 24 лютого 2022 року.

Загалом 89% молодих українців віком 16-35 років вважають майбутнє держави обнадійливим. У Польщі цей показник складає 81%.

Що стосується міграції, то 65% молоді в Україні не хотіли б змінювати місце проживання. У Польщі 47% молодих українців мають намір повернутися в Україну після завершення війни, а 19% — незабаром. 15% молоді не планують повертатися взагалі.

Серед українців віком 16-35 років 92% жертвують кошти на військові потреби. Серед української молоді у Польщі 65% зазначили, що були волонтерами, а 45% робили грошові пожертви не рідше як раз на місяць. 

Брати участь у процесах відбудови хочуть 79% респондентів в Україні та 83% — у Польщі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дві третини українців мають близьких, які пішли на фронт після 24 лютого 2022 року — опитування