Аби зберегти штат. Amazon витратить $1,2 млрд на освіту для своїх співробітників
Getty Images

Компанія Amazon оплатить навчання в коледжі для понад 750 тис. співробітників. Це спосіб привабити й утримати персонал на жорсткому ринку праці у США.

Про це йдеться у блозі компанії, а деталі повідомляє газета The Wall Street Journal.

Amazon покриє вартість навчання і підручників для співробітників, які здобувають ступінь бакалавра в різних університетах по всій країні.

Такий бонус для персоналу з погодинною зарплатою буде доступний через 90 днів роботи в компанії.

Назви конкретних навчальних закладів не наводяться.

Компанія також покриє витрати на отримання ступеня молодшого спеціаліста, програму завершення середньої школи, сертифікацію англійської як другої мови або інші програми.

«Карʼєрнє зростання — це нова мінімальна заробітна плата. Більшість дорослих не можуть дозволити собі розкіш кинути роботу та піти навчатися на повний день», — сказала Ардін Вільямс, віцепрезидент Amazon із розвитку персоналу.

Вона додала, що, ймовірно, Amazon буде підтримувати наукові ступені в галузі технологій, інженерії та охорони здоровʼя тощо.

Також компанія не вимагатиме, щоб співробітники повертали плату за навчання, якщо вони залишають компанію в середині курсу або невдовзі після завершення програми.

Amazon зазначила, що спільні зусилля з навчання та підвищення кваліфікації, ймовірно, обійдуться компанії в $1,2 млрд до 2025 року.

Amazon буде щотижня доплачувати $70 працівникам, які вчасно приходять на роботу